Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Bauskā notiks operatīvā sanāksme par negaisa postījumiem

Foto: Ekrānšāviņš

Piektdienas 12. jūlija, rītā plkst.8 Bauskā notiks operatīvā sanāksme par negaisa nodarītajiem postījumiem un to seku novēršanu, informē Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs no Vašingtonas sazinājies ar Bauskas novada priekšsēdētāju Aivaru Okmani un pārrunājis vētras nodarīto postījumu apmēru.

Sanāksmē piedalīsies arī VARAM pārstāvis.

Kā ziņots, vēlā ceturtdienas pēcpusdienā negaiss nodarījis būtiskus postījumus Bauskā, pilsēta arī palika bez elektrības un sakariem.

Video: Jaunieši Bauskā ķeras pie postījumu novēršanas

Pēc Bauskas novada pašvaldības izpilddirektora Ivara Romānova teiktā, vētra pilsētā ilgusi piecas līdz septiņas minūtes, un nodarīti lieli postījumi.

Daudzviet sagāzti koki, norauts stadiona manēžas jumts. Aculiecinieku publiskotā informācija liecina, ka stipri cietis arī Karpa dārzs.

Pēc Romānova teiktā, vētras seku likvidēšanai mobilizēti visi iespējamie pašvaldības dienesti un kapitālsabiedrības.

Video: Postījumi Vecsaules pagastā 11. jūlijs

Pilsētā elektropadeves traucējumu dēļ nedarbojās luksofori un tāpēc veidojās sastrēgumi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts centrālajos rajonos negaisa dēļ bija izsludinājis sarkano jeb augstākās pakāpes brīdinājumu.

Ap plkst.16 intensīvākās lietusgāzes un lielākais skaits zibeņu bija Bauskas novadā. Pēc "Latvijas valsts ceļu" datiem, starp Bausku un Cerauksti reģistrētas vēja brāzmas līdz 31 metram sekundē.

Ceturtdien ap plkst.20 elektroapgāde aizvien bija traucēta apmēram 4000 AS "Sadales tīkls" klientu valsts centrālajā daļā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā. Plašākie traucējumi joprojām ir Bauskas novadā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu