Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Video Visvairāk ir cietusi Bauskas zaļā zona; pašvaldībai būs nepieciešams valsts atbalsts (3)

Papildināts
Foto: Kaspars Nordens/LETA

Visvairāk 11. jūlija pērkona negaisā cietusi Bauskas zaļā zona, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta panorāma" teica Bauskas novada pašvaldības izpilddirektors Ivars Romānovs.

Viņš uzsvēra, ka pilsētā vējš sagāzis ļoti daudz koku.

"Darbs ir turpinājies vakar vakarā līdz pat krēslai, un šorīt jau agrā rīta stundā uzkopšanas dienesti ir darbu uzsākuši, apzinot visus nodarītos postījumus," teica Romānovs.

Savukārt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Romānovs teica, ka pašlaik par vētras radītajiem zaudējumiem ir pāragri spriest, tagad tiek apzinātas vētras sekas un strādāts, lai novērstu postažu. Viņš norādīja, ka vētras laikā bojātas ceļa zīmes, apgaismes stabi, cietuši arī interneta sakari.

"Mēģināsim sagrupēt visus spēkus, novākt kokus," teica Romānovs.

Palīdzības sniegšanā atsaukušās arī kaimiņu pašvaldības.

Pašvaldībai būs nepieciešama valsts palīdzība vētras seku novēršanā

Bauskai būs nepieciešama valsts palīdzība vētras seku novēršanā, šodien pēc operatīvās sanāksmes aģentūrai LETA atzina Romānovs.

Sanāksmē piedalījās arī Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis, ar kuru pārrunāta precīza kārtība par to, kā iesniedzama informācija par nodarītajiem zaudējumiem, fotofiksācijas u.c.

Pagaidām nav zināma precīza nodarīto zaudējumu summa, jo informācija par postījumiem joprojām tiek apkopota.

Tāpat notiek darbs ar apdrošinātājiem, jo pašvaldības objekti, kas ir cietuši vētrā, ir apdrošināti. Tostarp par sporta manēžas jumtu, kas ir norauts un iesviests blakus esošajā privātajā īpašumā.

Izpilddirektors informēja, ka ir ticies ar privātīpašniekiem un pārrunājis iespējamo pašvaldības palīdzību īpašuma sakārtošanā.

Kopumā pašvaldībai vētra nodarījusi postījumus desmitiem objektu.

Komunālais dienests intensīvi strādā, lai pēc iespējas ātrāk apsekotu arī dzīvojamo māju jumtus, kas ir cietuši un operatīvi veiktu remontus, lai pasargātu ēkas un to iedzīvotājus no lietus iekļūšanas mājās.

Romānovs aicināja Bauskas iedzīvotājus būt atsaucīgiem un palīdzēt viens otram sakopt ne tikai savus privātīpašumus, bet arī piegulošās teritorijas.

Pašvaldība centīsies sākotnēji nodrošināt nogāzto un nolauzto koku stumbru atzarošanu, zaru savākšanu un šķeldošanu, bet pēc tam arī stumbru sazāģēšanu un novākšanu.

Taču postījumu apmērs esot tik liels, ka to nevarēs paveikt ātri un būtu nepieciešama pilsētas iedzīvotāju atsaucība teritorijas sakopšanā.

Izpilddirektors informēja, ka ārkārtas situācija Bauskas novadā pēc vētras netiks izsludināta.

GALERIJA: Vētras postījumi Bauskā.

Bauska pamazām atgūstas pēc vētras

Šorīt Bauskā jau no agra rīta notiek aktīvi darbi, lai novērstu vētras sekas un sakoptu pilsētu, novēroja aģentūra LETA.

Daudzviet cilvēki nogāztos kokus jau ir novākuši un sazāģējuši, taču to ir ļoti daudz.

Kā aģentūrai LETA teica Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Mačeks (NA), būtiski cietis Karpa dārzs, kur faktiski parka vairs neesot.

Lieli postījumi esot nodarīti pilskalna parkā un estrādē. Tur esot paredzami lieli darbi, lai sakoptu teritoriju un nodrošinātu plānotos pasākumus.

Ir arī ceļa izskalojums netālu no Mūsas tilta, kādai skolai sapostīts jumts, ziņots arī par Bauskas stadiona manēžas jumta noraušanu.

Mačeks norādīja, ka šorīt operatīvajā sanāksmē tiks apkopota informācija par postījumu apmēru un lemts par iespēju prasīt palīdzību no valsts.

Pašvaldībā arī izskanēja, ka bojātas arī daudzas privātmājas un būs nepieciešama palīdzība iedzīvotājiem.

GALERIJA: "Sadales tīkls" novērsis 100 pērkona negaisa izraisītus elektrotīkla bojājumus:

Iekšlietu ministrs uzteic glābšanas dienesta darbu ceturtdienas vētrā

Glābšanas dienestam pietika resursu, lai reaģētu uz ceturtdienas vētru, un tas sekmīgi tika galā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Viņš arī pateicās brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem, kas Rīgas reģionā izbrauca uz vairāk nekā desmit izsaukumiem.

Ministram nav šaubu, ka valsts palīdzēs vētrā cietušajiem.

"Valdība faktiski katru reizi pēc tādām postošām vētrām ir atbalstījusi arī privāto sektoru," sacīja ministrs, norādot, ka zaudējumi tiks aprēķināti ierastā kārtībā un, visticamāk, caur Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministriju šis jautājums tiks virzīts uz valdību.

Kā ziņots, vēlā ceturtdienas pēcpusdienā negaiss nodarījis būtiskus postījumus Bauskā, pilsēta arī palika bez elektrības un sakariem.

Pēc Romānova teiktā aģentūrai LETA, vētra pilsētā ilgusi piecas līdz septiņas minūtes, un nodarīti lieli postījumi.

Daudzviet sagāzti koki, norauts stadiona manēžas jumts. Aculiecinieku publiskotā informācija liecina, ka stipri cietis arī Karpa dārzs.

Pēc Romānova teiktā, vētras seku likvidēšanai mobilizēti visi iespējamie pašvaldības dienesti un kapitālsabiedrības.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts centrālajos rajonos ceturtdien negaisa dēļ bija izsludinājis sarkano jeb augstākās pakāpes brīdinājumu.

Ap plkst.16 intensīvākās lietusgāzes un lielākais skaits zibeņu bija Bauskas novadā. Pēc "Latvijas valsts ceļu" datiem, starp Bausku un Cerauksti reģistrētas vēja brāzmas līdz 31 metram sekundē.

Jaunieši Bauskā 11. jūlijā palīdz likvidēt vētras radīto postažu:

11.jūlija vētras radītie postījumi Vecsaules pagastā:

Arī sociālo tīklu lietotāji dalījušies ar vētras postījumiem Bauskas pusē un citviet Latvijā:

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu