Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Rīgas televīzijas tornī Zaķusalā notiek VUGD mācības

Zaķusalas televīzijas tornis īsi pirms rekonstrukcijas uzsākšanas.
Zaķusalas televīzijas tornis īsi pirms rekonstrukcijas uzsākšanas. Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Piektdien, 12. jūlijā, Rīgas radio un televīzijas torņa un tehniski administratīvajās ēkās Zaķusalā notiek Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) mācības, informēja VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC).

"Aicinām iedzīvotājus nesatraukties, redzot VUGD transporta ierašanos televīzijas torņa teritorijā, kā arī redzot dienesta darbiniekus toņa pakājē," teikts paziņojumā.

Iestāde informēja, ka šāda veida mācības gan VUGD, gan citu dienestu speciālistiem tiek organizētas regulāri.

Jau vēstīts, ka LVRTC ir izsludinājis Rīgas radio un televīzijas torņa un tehniski administratīvās ēkas Zaķusalā pārbūves iepirkumu ar paredzamo līguma summu virs 30 miljoniem eiro.

Zaķusalas televīzijas tornis ir augstākais tornis Eiropas Savienībā. Tas nodots ekspluatācijā 1989.gadā, bet apraidi nodrošina kopš 1986.gada. Šobrīd televīzijas tornis ir jaunākā būve Latvijā, kas iekļauta kultūrvēsturisko pieminekļu sarakstā.

Jau ziņots, ka LVRTC apgrozījums 2022.gadā bija 25,216 miljoni eiro, kas ir par 14,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 20,1% un bija 5,581 miljons eiro.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī. LVRTC pārvalda valstij piederošās mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" (LMT) daļas.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu