Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

FOTO Ukraiņu šoferis varonīgā operācijā sagūsta modernāko okupantu tanku (18)

Foto: Facebook/68. brigāde

Ukraiņu karavīri no 68. sauszemes spēku brigādes ir veiksmīgi sagūstījuši vienu no modernākajiem Krievijas galvenajiem kaujas tankiem T-90M, ziņo "Defence Blog".

Tiek ziņots, ka nesena Krievijas uzbrukuma laikā tanks tika pamests kaujas laukā, un pēc tam drosmīgā operācijā to evakuēja ukraiņu mehāniķis-šoferis, kurš esot riskējis ar savu dzīvību, lai tanku iegūtu.

Foto: Facebook/68. brigāde

Papildus T-90M Ukrainas karaspēks sagrāba arī tanku T-80 un kājnieku kaujas mašīnu BMP-2. Šīs sagūstīšanas tiek uzskatītas par nozīmīgām uzvarām, kas liecina par Ukrainas armijas izturību un taktisko meistarību notiekošajā karā.

Foto: Facebook/68. brigāde

Brigāde ziņo, ka tanks sagūstīts gandrīz pilnīgā darba kārtībā. Tanks vadīja plaša mēroga uzbrukumu ukraiņiem, kas viņiem beidzās ar pilnīgu fiasko. T-90M apkalpe pameta savu jaunāko transportlīdzekli kaujas laukā un vienkārši aizbēga.

Jau ziņots, ka šis tanks ieviests kā modernizācija padomju laiku T-90 tankam, 2020. gadā T-90M sastapās ar nopietniem pretiniekiem - Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Foto: Facebook/68. brigāde

Putina nelokāmais atbalsts T-90M nonāk pretrunās ar Rietumu ekspertu vērtējumiem, kuri identificējuši kritiskās nepilnības, kas raksturīgas padomju laiku tankiem, tostarp bāzes versijai T-90, kuras pamatā ir aukstā kara laikmeta T-72 tanks.

Šos tankus dēvē arī par "Proryv", kas latviešu valodā nozīmē "Izlaušanās". Krievijas bruņotajiem spēkiem šis tanks skaitās modernākā kaujas platforma. Tā ir galvenā kaujas tanka T-90 padziļināta modernizācija.

Foto: Facebook/68. brigāde

Līgumu par šo tanku piegādi Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija un militārās tehnikas ražotājs "Uralvagonzavod" noslēdza 2017. gada 24. augustā. Savukārt T-90M dienestā parādījās 2020. gada pavasarī.

Nepalaid garām!
Uz augšu