Nesen veikts pētījums atklāja, ka teju visi tamponi, kas tiek tirgoti ASV un Eiropā, satur dažādus metālus, tostarp svinu un arsēnu, kas lielos daudzumos organismā var būt bīstami veselībai. Ja tavos sociālajos tīklos par šo atklājumu nav pamatīga šūmēšanās, tad tu, visticamāk, neesi sieviete vai persona, kurai kaut reizi dzīvē ir nācies izmantot ar "rozā nodokli" apliktās higiēnas preces. 

Protams, arī mana pirmā reakcija par atklājumu bija šoks un dusmas. Un ko tādu uzzināt pēc teju 20 gadu ilgas lietošanas? Nu vai ziniet, panikai ir vieta. Un panikai vēl aizvien būtu vieta, ja es būtu paļāvusies tikai uz ekspresīvajiem "TikTok" skečiem par šo tēmu un nebūtu ieslēgusi savas dedukcijas spējas (kas mēnešreižu laikā nav pats vieglākais uzdevums, atzīstos!). Lūk, kas jāzina par pētījumu un ko tas varētu nozīmēt jūsu veselībai.

Pētījumā, kas publicēts žurnālā "Environment International", tika atrasti pierādījumi par 16 dažādiem metāliem plašā tamponu klāstā, ko pārdod ASV un Eiropā. Pagāja vien pāris dienas pēc pētījuma publicēšanas, kad sievietes sociālajos tīklos sāka celt trauksmi. Lai gan šie atklājumi var izklausīties biedējoši,