Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Mūžībā devusies kādreizējā politiķe Ingrīda Latimira (bij. Ūdre)

Foto: Agnese Gulbe/LETA

Sestdienas, 13.jūlija vakarā 65 gadu vecumā mūžībā devusies bijusī Saeimas priekšsēdētaja, vairāku sasaukumu deputāte Ingrīda Latimira (bij. Ūdre), tā, atsaucoties uz viņas tuviniekiem, vēsta LTV Ziņu dienests.

Ingrīda Latimira politikā ienāca 7. Saeimas laikā kopā ar Aināra Šlesera veidoto “Jauno partiju”, bet vēlāk parlamentā viņa tika ievēlēta no ZZS. Saeimas priekšsēdētājas amata pienākumus viņa pildīja no 2002.–2006. gadam. Viļa Krištopana valdībā Ingrīda Latimira (Ūdre) ieņēma ekonomikas ministra amatu.

Viņa arī bija viena no Valsts prezidenta amata kandidātēm 1999.gada vēlēšanās, kad par Latvijas Valsts prezidenti ievēlēja Vairu Vīķi – Freibergu.

2006. gadā 9. Saeimas vēlēšanās Ingrīda Latimira (Ūdre) vadīja ZZS sarakstu Latgalē, taču netika ievēlēta.

Pirms ienākšanas politikā Latmira strādājusi arī Lauksaimniecības ministrijas Ārējo sakaru departamenta Protokolu daļā kā vecākā speciāliste, bijusi AS "SWH Rīga" galvenā grāmatvede, Latvijas zvērināta revidente, SIA "Coopers & Lybrand Latvija" (vēlāk "PriceWaterhouseCoopers") revīziju vadītāja, kā arī Latvijas Universitātes Grāmatvedības institūta lektore.

Viņa darbojusies arī Rīgas domē kā mēra ārštata padomniece, strādājusi VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC) padomē. Bijusi izvirzīta Eiropas komisāra amatam, Latvijas Bankas prezidenta amatam un citiem.

Līdzjūtību Ingrīdas Latimiras draugiem un tuviniekiem izteicis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu