Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Šogad saņemtas divas sūdzības par pārkāpumiem bērnu nometņu darbībā

Bērni. Ilustratīvs attēls
Bērni. Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Bērnu aizsardzības centra (BAC) Bērnu tiesību uzraudzības dienests šogad, līdz 10.jūlijam, saņēmis divas sūdzības par iespējamiem pārkāpumiem bērnu nometņu darbībā, informēja BAC vadītāja vietniece Valentīna Gorbunova.

Sūdzības saņemtas par, iespējams, nereģistrētu nometņu darbību. Viena no tām saņemta no Valsts izglītības satura centra (VISC), bet otra - no anonīma iesniedzēja.

Saņemot sūdzības, departaments pārbaudīja nometņu reģistrāciju VISC tīmekļvietnē un secināja, ka abas minētās nometnes netika reģistrētas saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto.

Abas sūdzības izskatīšanai tika pārsūtītas Valsts policijai. Viena no sūdzībām ir apstiprinājusies, bet otru sūdzību vēl izskata.

Atbilstoši Izglītības likumam, par normatīvajos aktos noteikto bērnu nometņu organizēšanas un darbības noteikumu pārkāpšanu piemēro naudas sodu bērnu nometnes organizētājam fiziskajai personai no desmit līdz 60 naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no 20 līdz 140 naudas soda vienībām.

Uzraudzības dienesta Bērnu tiesību aizsardzības departaments šogad veicis arī trīs plānotās pārbaudes. Bērnu nometņu darbībā netika konstatēti būtiski pārkāpumi. Departaments plāno veikt pārbaudes visā vasaras periodā.

Pagājušajā gadā, līdz augusta vidum saistībā ar nometņu darbību saņemtas 12 sūdzības, galvenokārt par nereģistrētu nometņu darbību un bērnu drošības nenodrošināšanu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu