Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Foto Uz Trampu šāvušā jaunieša automašīnā un mājās atrod sprāgstvielu komponentus (1)

Foto: Jim Vondruska/Getty Images/AFP/Scanpix

20 gadus vecā jaunieša, kurš priekšvēlēšanu kampaņas mītiņā ievainoja bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu, automašīnā un mājās, iespējams, atrasti sprāgstvielu izgatavošanai paredzēti komponenti. Par to, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņo aģentūra “Associated Press”.

Divi avoti tiesībsargājošajās iestādēs ar anonimitātes nosacījumu pavēstīja, ka izmeklēšanas darbību laikā 20 gadus vecā Metjū Kruka, kurš uzbruka Donaldam Trampam, automašīnā atrastas sastāvdaļas sprāgstvielu izgatavošanai.

Šādi materiāli tika atrasti arī viņa mājās.

CNN publicēja līdzīgu informāciju, atsaucoties uz “vairākiem avotiem” tiesībaizsardzības iestādēs.

Avoti aģentūrai AP arī pastāstīja, ka saskaņā ar pašreizējo izmeklētāju sniegto informāciju šaujamieroci, ko izmantoja Krukss, aptuveni pirms sešiem mēnešiem iegādājies viņa tēvs.

Izmeklētāji joprojām noskaidro, kā Krukss to ieguvis, un vāc papildu informāciju par uzbrucēju.

Kā zināms, sestdien Donalda Trampa priekšvēlēšanu mītiņā notika incidents ar šaušanu, kura laikā viņš guva nelielu brūci ausī.

Apšaudē nogalināts kāds mītiņa dalībnieks, bet divi smagi ievainoti.

Foto: Uzbrukums Donaldam Trampam

Aculiecinieki teikuši medijiem, ka cilvēki norādījuši policistiem, ka uz jumta ir cilvēks ar šauteni, taču reakcija neesot bijusi pietiekami ātra, un viņš sācis šaut.

ASV prezidents Džo Baidens, kuram novembrī gaidāmajās vēlēšanās jāsacenšas ar Trampu, nosodījis uzbrukumu un uzsvēris, ka Amerikā "nav vietas šāda veida vardarbībai".

Uzbrukumu nosodījuši daudzu pasaules valstu vadītāji.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu