2018. gadā Sietlas-Takomas starptautiskajā lidostā vienkāršs darbinieks Ričards Rasels ielavījās pasažieru lidmašīnā un pacēlās gaisā. Tiesa, viņam trūka divu lietu – pilota pieredzes un vēlmes lidmašīnu droši nosēdināt uz zemes.

Ričards Rasels bija labi ieredzēts, kluss vīrs. Kaislīgs ceļotājs, augstskolas futbola komandas spīdeklis, pārliecināts kristietis un bijušais konditorejas veikala īpašnieks. Viņš nebija sodīts, viņam nebija ienaidnieku vai pārlieku lielu problēmu. Tieši tāpēc visus pamatīgi šokēja tas, ka viņš 2018. gada 10. augustā Sietlas-Takomas starptautiskajā lidostā, kur strādāja par gaisa kuģu apkalpošanas aģentu, nolaupīja pasažieru lidmašīnu “Q400”, pacēlās ar to gaisā, izpildīja dažādus akrobātiskus trikus un pēc stundu ilga lidojuma ietriecās tuvējā salā, nogalinot sevi.

Šis incidents ātri nokļuva valsts lielāko mediju virsrakstos, jo tolaik tā bija nopietnākā ielaušanās aviācijas drošības sistēmās kopš 2001. gada 11. septembra. Visu vēl jo pārsteidzošāku padarīja tas, ka lidmašīnas nolaupītājs bija vienkāršs strādnieks tajā pašā aviokompānijā (Horizon Air), kurai piederēja nolaupītā lidmašīna.