Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Kur bez maksas iegūt augstāko izglītību: LU budžeta vietu piedāvājums

Foto: Publicitātes foto

Jau 16. jūlijā Latvijas lielākās augstskolas sāk pieņemt pieteikumus studijām. Pirms izvēlēties sev tīkamāko augstskolu un studiju programmu, ir vērts ieskatīties Latvijas Universitātes (LU) plašajā budžeta vietu piedāvājumā dažāda līmeņa studiju programmās. Šogad īpaši liels budžeta vietu skaits ir pieejams tiem, kas vēlas studēt un kļūt par skolotājiem, māsām un pirmstiesas izmeklētājiem.

Vislielākais budžeta vietu skaits 2024./2025. akadēmiskajā gadā pieejams LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes studiju programmās “Skolotājs” un “Sākumizglītības skolotājs” - vairāk nekā 500 budžeta vietas pieejamas ne tikai pilna laika, bet arī nepilna laika jeb neklātienes studijās. Tāpat studentiem būs iespēja pretendēt uz 300 EUR lielu stipendiju.

Arī profesionālā bakalaura studiju programmā “Māszinības” bezmaksas izglītību var iegūt liels studētgribētāju skaits, jo tajā ir pieejamas 450 budžeta vietas. Budžeta vietu skaits palielināts, lai veicinātu straujāku jauno medicīnas speciālistu ienākšanu darba tirgū.

Savukārt profesionālā bakalaura studiju programmā “Pirmstiesas izmeklēšana”, ko nodrošina LU Juridiskā fakultāte, pieejamas 120 budžeta vietas, un pēc studiju beigšanas ir garantēts darbs izmeklēšanas iestādēs.

Arī citās LU piedāvātajās studiju programmās ir pieejamas budžeta vietas – humanitārajās, sociālajās, dabas un eksaktajās zinātnēs.

“Latvijas Universitāte ir īstā vieta, kur iegūt unikālu studiju pieredzi un aizrauties ar zinātni, veidot draudzību un kontaktus uz mūžu. Mūsu prioritāte ir studentu panākumi, tāpēc šī gada LU uzņemšanas moto skan – sapņo drosmīgi! Mēs vēlamies, lai studenti, kas absolvē LU, sasniedz savu iespēju maksimumu un kļūst par veiksmīgiem cilvēkiem. Tāpēc aicinu skolu absolventus iepazīties ar plašo LU studiju programmu piedāvājumu un izvēlēties sev atbilstošāko,” tā LU rektors profesors Gundars Bērziņš.

Topošie studenti pieteikumus studijām šogad var iesniegt no 16. līdz 22. jūlijam portālā Latvija.lv vai klātienē visos Latvijas augstskolu uzņemšanas punktos. Pirms doties uz uzņemšanas punktiem klātienē, aicinām iepazīties ar uzņemšanas punktu darba laiku! Uzņemšanas punktos var iesniegt pieteikumu studijām visā Latvijā, proti – Kuldīgā vari iesniegt pieteikumu studijām Rīgā un otrādi. Pirms pieteikšanās ir vērts iepazīties ar vispārējiem uzņemšanas noteikumiem, uzņemšanas kārtību un sagatavoties iestājpārbaudījumiem, ja tādi ir paredzēti. Aktuālo informāciju par studiju programmām iespējams uzzināt vietnē gribustudet.lv.

LU šogad uzņems studentus vairāk nekā 50 īsā cikla un bakalaura līmeņa studiju programmās sešās jaunajās fakultātēs – Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātē, Juridiskajā fakultātē, Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātē, Humanitāro zinātņu fakultātē, Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātē un Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātē, kā arī sešās reģionālajās filiālēs Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Madonā un Tukumā. Jaunās fakultātes izveidotas, apvienojot līdzšinējās 13 fakultātes.

Sapņo drosmīgi, un tiekamies Latvijas Universitātē! 

Uz augšu