Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Noskaties Eksperimentā noskaidro, ka brauciens no lidostas līdz centram var izmaksāt gandrīz 50 eiro

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Taksometru kari pie Rīgas lidostas vairs nebūt nav tādi kā kādreiz. Tiesa, Latvijas Televīzijas filmēšanas grupa pārliecinājās, ka brauciena cena var atšķirties par vairākiem desmitiem eiro.

Tagad, ielidojot Rīgas lidostā, ir izvēles iespējas: stendi ar sabiedriskā transporta cenām un maršrutiem, kā arī ekspresautobuss uz centru. Dārgāks nekā "Rīgas satiksmes", bet lētāks nekā taksometrs - četri eiro līdz galvaspilsētas centram. Bet daži taksometra vadītāji turpina cīņu par ietekmes zonām pie lidostas izejas.

Daži neiegādājas licenci darbam lidostas zonā, mašīnu atstāj stāvlaukumā un vilina klientus pie durvīm. Kāds licencētā taksometra vadītājs Latvijas Televīzijai nodeva video, kā daži turpina mānīt klientus un dusmojas par filmēšanu.

Latvijas Televīzijas filmēšanas grupa pamanīja kādu taksometru, kurš nestāv oficiālajā taksometru rindā. Tāpēc tika sākts eksperiments – cenu aptauja pie lidostas.

Nākot ārā no lidostas ar paslēptu mikrofonu, uzreiz tika saņemts piedāvājums par braucienu uz "Origo", uz Centrālo staciju par 45 eiro. To diemžēl ierakstīt neizdevās. Bet izskanēja arī citi piedāvājumi un argumenti lielajām cenām no pārējiem taksometru vadītājiem, kuriem licences ir.

Plašāk "Panorāmas" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu