Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

VIDEO Krievijā pamanīta jauna smagā kājnieku kaujas mašīna (10)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ņižņijtagilā, Krievijā, pamanīta jauna smagā kājnieku kaujas mašīna, kas, izskatās, ir būvēta uz galvenā kaujas tanka T-72 platformas.

Īsais videoieraksts, kas uzņemts netālu no "Uralvagonzavod" poligona, kur tiek ražoti Krievijas tanki T-72, T-90 un T-14 Armata, ir izraisījis interesi un spekulācijas aizsardzības analītiķu vidū.

Šī kāpurķēžu kaujas mašīna ir līdzīga T-15, taču tai ir atšķirīga kāpurķēžu bāze, ar tikai sešiem ceļa riteņiem katrā pusē, kas kontrastē ar T-15 šasiju uz Armata platformas.

Šī jaunā bruņumašīnas modeļa izstrādi, visticamāk, veicināja nepieciešamība masveidā ražot smagās bruņumašīnas, lai apgādātu Krievijas bruņotos spēkus Ukrainā. Kaujas laukā bruņotie transportlīdzekļi saskaras ar daudziem apdraudējumiem, un smagās bruņas var nodrošināt apkalpei kritiski svarīgu aizsardzību.

Izvēle izmantot T-72 šasiju atspoguļo Krievijas aizsardzības nozares koncentrēšanos uz rentabilitāti, mērogojamību un vieglu apkopi, ņemot vērā pašreizējās ekonomiskās problēmas.

"T-72 platformas izvēle ir loģiska, ņemot vērā pašreizējo stāvokli Krievijas aizsardzības rūpniecībā," komentēja kāds militārais analītiķis. "Tā ļauj vienkāršot ražošanas un tehniskās apkopes procesus, vienlaikus nodrošinot nepieciešamo aizsardzību kaujas scenārijos."

Šīs jaunās kaujas mašīnas parādīšanās uzsver Krievijas nepārtrauktos centienus uzlabot bruņutehnikas parku, reaģējot uz mūsdienu kara prasībām.

Nepalaid garām!
Uz augšu