Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Par nelegālo imigrantu pārvadāšanu un bēgšanu no robežsargiem aizturēts Gruzijas pilsonis

Robežsargs. Ilustratīvs attēls.
Robežsargs. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Piektdien, 12.jūlijā, robežsardze par nelegālo imigrantu pārvadāšanu aizturējusi kādu Gruzijas pilsoni, informēja Valsts robežsardze.

Veicot pastiprinātas robežapsardzības pasākumus, robežsargi uz autoceļa Dagda-Aglona pamanīja "BMW" markas automašīnu ar aizdomīgām personām un devās tai nopakaļ. Pamanot sekotājus, automašīna strauji uzņēmusi ātrumu.

Robežsargi ieslēguši bākugunis un skaņas signālu, taču šoferis nav reaģējis, turpinājis paātrināties, līdz zaudējis kontroli pār spēkratu un iebraucis grāvī. Pēc avarēšanas gan automašīnas šoferis, gan četri pasažieri pametuši spēkratu un metušies bēgt kājām.

Pēc neilga laika, piesaistot kinologu ar dienesta suni, visas personas tika aizturētas. Konstatēts, ka automašīnas vadītājs ir Gruzijas pilsonis, kurš veda četras Āzijas izcelsmes personas bez derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām.

Pret Gruzijas pilsoni sākts kriminālprocess. Par minētajām darbībām personas var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem. Savukārt migranti, pēc robežsardzes sniegtās informācijas, "atturēti no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu