Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Polijas bijušais tieslietu ministra vietnieks aizturēts par korupciju

Foto: Shutterstock

Bijušais Polijas tieslietu ministra vietnieks Marcins Romanovskis ir aizturēts aizdomās par korupciju, pirmdien paziņoja prokuratūra Varšavā.

Aizturēšana ir saistīta ar nelikumībām, kuras attiecas uz noziedzības upuru fondu.

Pret Romanovski notiek izmeklēšana aizdomās par 11 kriminālnoziegumiem, tai skaitā par dalību noziedzīgā organizācijā.

Romanovskis piektdien sociālo mediju platformā "X" raksturoja šīs apsūdzības kā nepamatotas un politiskas atriebības motivētas.

48 gadus vecais Romanovskis ir parlamenta deputāts no nacionālkonservatīvās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS), kas bija pie varas Polijā no 2015. līdz 2023.gadam. Viņš bija pretrunīgi vērtētā tieslietu ministra Zbigņeva Zjobro vietnieks.

Romanovskis pārzināja Taisnīguma fondu, kurš bija izveidots, lai nestu labumu noziedzības upuriem. Tomēr saskaņā ar Polijas mediju ziņām un bijušā fonda direktora apgalvojumiem miljoniem eiro tikuši novirzīti uz projektiem, kas, kā cerēja Zjobro, nestu politisku labumu viņa partijai "Suverēnā Polija", kas bija saistīta ar PiS.

Vienā gadījumā 23,5 miljoni eiro esot nonākuši labdarības fondā, kuru vadīja katoļu priesteris, kas bija pazīstams kā eksorcists.

Par šo naudu bijusi paredzēts uzcelt namu, kas piedāvātu patvērumu noziedzības upuriem. Tomēr saskaņā ar mediju ziņām šis priesteris tur esot izveidojis vairākas ierakstu studijas, jo plānojis izveidot mediju impēriju pēc labējās katoļu raidstacijas "Radio Maryja" parauga.

Priesteris pašlaik atrodas apcietinājumā, jo ir apsūdzēts saistībā ar citu incidentu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu