Krievijas Federālais antimonopola dienests (FAD) piedāvājis saglabāt benzīna eksporta aizliegumu līdz augusta beigām. Šāda pozīcija ir radusi atbalstu arī Krievijas valdībā, un šāds solis tiks sperts, lai cīnītos pret degvielas cenu pieaugumu.

Kā vēsta “Kommersant”, degvielas cenas Krievijā turpina paaugstināties, un šoreiz tas tiek skaidrots ar sezonālo pieprasījuma paaugstināšanos. Vēl viens faktors ir tas, ka Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām nav izdevies būtiski palielināt benzīna ražošanas apjomus.

Jau šī gada sākumā Krievijas valdība ieviesa benzīna eksporta aizliegumu, kas ir spēkā no marta līdz augusta sākumam. Martā Krievijas lielākās naftas pārstrādes rūpnīcas cieta no dronu uzbrukumiem, kas samazināja benzīna ražošanas apjomus.

No marta ieviestais benzīna eksporta aizliegums ļāva Krievijai izvairīties no degvielas deficīta un ļāva atjaunot cietušās naftas pārstrādes nozares rūpnīcas. Tieši tādēļ benzīna eksporta aizliegums tika mīkstināts, līdz jūlija beigām ļaujot veikt degvielas eksportu.

Tiek norādīts, ka nepieciešamība aizliegt degvielas eksportu ir saistāma ar paaugstinātu pieprasījumu, kāds parasti vērojams ražas novākšanas laikā, kā arī ar...