Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Pamesto lauku īpašumu atdzīvināšana par neticamām cenām – kā veicas Kārķu un Ērģemes pagastā

Foto: Shutterstock

Nekustamais īpašums ar skaistu skatu, kurš maksā mazāk nekā 10 tūkstošus eiro? Nē, tas nav joks vai kārtējais stāsts par lētiem īpašumiem Itālijā. Arī Latvijā pašvaldības ir sarosījušās, lai pamestiem lauku īpašumiem iegūtu jaunus saimniekus. Kā veicas Kārķu un Ērģemes pagastā ar lauku māju pārdošanu? Vai varbūt Latvijā ir vēl kāda pašvaldība, kas ir pārņēmusi stafeti lauku māju atdzīvināšanā?

Nekustamais īpašums ar skaistu skatu, kurš maksā mazāk nekā 10 tūkstošus eiro? Nē, tas nav joks vai kārtējais stāsts par lētiem īpašumiem Itālijā. Arī Latvijā pašvaldības ir sarosījušās, lai pamestiem lauku īpašumiem iegūtu jaunus saimniekus. Kā veicas Kārķu un Ērģemes pagastos ar lauku māju pārdošanu? Vai varbūt Latvijā ir vēl kāda pašvaldība, kas ir pārņēmusi stafeti lauku māju atdzīvināšanā?

Valkas novada Kārķu pagasta lauku māju akcijas "Pelnrušķītes" stāsts meklējams tālajā 2021. gada rudenī, kad, pateicoties "Facebook" ierakstam, visi uzzināja, ka pašvaldība ir gatava pamestiem lauku īpašumiem meklēt jaunus saimniekus. "Beidzot kāds to dara!", "Lieliska ideja," – šie bija tikai daži no komentāriem zem pašvaldības ieraksta "Facebook", kurā tā bija nopublicējusi bildi un informāciju par lauku īpašumu. Sociālie tīkli tika sašūpoti, un drīz vien pirmajām mājām arī parādījās saimnieki.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu