Vasara ir laiks, kad cilvēki strādā dārzā, remontē mājokļus vai atpūšas brīvā dabā, diemžēl šīs aktivitātes ir saistītas arī ar traumām, un apdrošināšanas kompāniju apkopotie dati liecina, ka cilvēki atkārto vienas un tās pašas kļūdas, bet atlīdzībās izmaksātās summas kaut nedaudz, bet pieaug. Ļoti smagas traumas, kā jau allaž, tiek gūtas satiksmes negadījumos, to skaitā ar skrejriteņiem, bet šogad apdrošinātāji novērojuši vēl kādu iepriekš retāk sastopamu tendenci – uzbrukumus cilvēkiem uz ielas šķietami bez iemesla.

Apdrošināšanas kompānijas BTA (AAS „BTA Baltic Insurance Company”) pieredze rāda, ka visbiežāk izmaksu pieteikumi par sadzīves traumām tiek saņemti no cilvēkiem vecumā no 31 līdz 45 gadiem, kā arī par bērniem līdz 18 gadu vecumam, savukārt vislielākās izmaksas par atsevišķiem gadījumiem ir vecuma grupā 56+.

Sadzīves traumu veidi ir sezonāli: ziemā tās ir saistītas ar kritieniem uz slidenajiem ceļiem un ietvēm, pavasarī – ar dārza darbiem, zāles pļaušanu, māju un jumtu remontiem, piemēram, krītot no trepēm. Tāpat aktuāli ir dažādi pārgājieni, braukšana ar velosipēdiem un elektroskrejriteņiem.