Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

FOTO Maskavā par iespaidīgu summu tiek pārdots Elizabetes II izmantotais "Mercedes-Benz" limuzīns

Foto: motor.ru

Maskavā par 50 miljoniem rubļu (gandrīz 520 tūkstoši eiro) tiek pārdots 1974. gada "Mercedes-Benz 600 Pullman". Automašīna ir ievērojama ar to, ka šo spēkratu izmantoja Lielbritānijas karaliene Elizabete II, vēsta portāls "Motor.ru".

Turklāt šis antīkais modelis ilgu laiku atradās Vācijas Federatīvās Republikas autoparkā, kā arī piederēja koncerna "Daimler-Benz" vadītājam. Spriežot pēc fotogrāfijām, senatnīgais limuzīns ir saglabājies teicamā stāvoklī.

Foto: motor.ru

"Mercedes-Benz 600 Pullman" ar W100 virsbūvi tika ražots no 1963. līdz 1981. gadam. Limuzīnus iecienīja Vācijas valdības locekļi, kā arī slavenības. Ražošanas gados inženieri uzbūvēja mazāk nekā 3000 šādus automobiļus dažādos virsbūves variantos.

Foto: motor.ru

Prezentētais eksemplārs sākotnēji piederēja "Daimler-Benz" koncerna vadītājam. Pēc tam limuzīns nonāca Vācijas Federatīvās Republikas autoparkā, kur to izmantoja svarīgu viesu pieņemšanām. Jo īpaši šo "Pullman" vairākkārt izmantoja Lielbritānijas karaliene Elizabete II savu vizīšu laikā. Pēc "dienesta" limuzīnu iegādājās kāds Vācijas alus ražotājs, un pēc tam auto tika pārdots Altaja apgabala gubernatoram Mihailam Jevdokimovam.

Foto: motor.ru

Limuzīnu ar aizmugures piedziņu darbina 6,3 litru benzīna V8 dzinējs ar 250 zirgspēkiem. Spēkratam ir automātiskā pārnesumkārba. Pēc pārdevēja teiktā, gadā ar auto tiek nobraukts mazāk par 2000 kilometriem. Tādējādi kopš automobiļa ražošanas ir nobraukti 95 305 kilometri.

Foto: motor.ru

2022. gadā Maskavā tika pārdots politiķim Vladimiram Žirinovskim piederošais "Mercedes-Benz" S klases "Pullman". Toreiz par 20 gadus veco "ballīšu" limuzīnu tika prasīti 2,5 miljoni rubļu (gandrīz 26 tūkstoši eiro).

Foto: motor.ru
Nepalaid garām!
Uz augšu