Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Noskaties "Cupra Formentor". Uzlabojumi, kas nāk īstajā brīdī

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Savulaik no izteikta autoentuziastu zīmola šodien spāņu "Cupra" ir kļuvis par plašpatēriņa un tautā iecienītu marku. Raidījuma "TV Autoziņas" komanda devās uz Spāniju izlūkot, kas tad mainījies jaunajam "Cupra Formentor".

Reizē ar krosoveru "Formentor" apjomīgus uzlabojumus piedzīvojis arī universālis "Leon SportsTourer". Spilgtākā feislifta pazīme ir jaunie priekšējie lukturi ar trīsstūra formas elementiem.

Zem motora pārsega slēpjas vai nu 1,5 litru 150 ZS benzīna dzinējs, vai VZ modeļiem paaugstinātas jaudas divlitru turbo ar nu jau 333 ZS - tikpat, cik jaunākajam Audi S3 un ierobežotā izlaiduma "Golf R 333".

Zīmīgs jaunums ir lādējamā hibrīda jeb PHEV versija. Par šo varētu būt lielāka interese tiem, kam ir iespēja lādēt automašīnu mājās, jo tagad ar lādējamo hibrīdu var nobraukt līdz 120 km ar elektrību vien. Baterijas kapacitāte, salīdzinot ar iepriekšējo modeli, ir gandrīz divkāršojusies. Uzlādes ātrums arī ir lielāks, un pirmo reizi ir iespēja izmantot arī ātro uzlādi.

Jaudīgākā "Formentor" spraudņa hibrīda jauda ir 272 zirgspēki. Neatkarīgi no dzinēja pilnveidota arī "Formentor" kabīne. Solīdāki apdares materiāli un pilnīgi jauna audiosistēma.

"Beats audio" vietā gan "Formentor" un "Leon" vajadzībām stāsies jaudīgāka "Senheiser" tehnika. Beidzot klimata un skaļuma regulēšanas "slaideri" tumšajā diennakts laikā būs izgaismoti. Jaunie "Cupra Formentor" un "Leon Sportstourer" jau ieradušies Latvijā. Interesenti tos var aplūkot "Cupra" dīlera "Autobrava" autosalonā.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu