Baidens inficējies ar Covid-19 (24)

Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidentam Džo Baidenam veikts Covid-19 tests trešdien bija ar pozitīvu rezultātu, un viņam bija viegli saslimšanas simptomi.

Neilgi pirms tam Baidens bija paziņojis, ka viņš apsvērtu atteikšanos kandidēt uz pārvēlēšanu amatā, ja ārsti viņam diagnosticētu nopietnu medicīnisku stāvokli.

81 gadu vecais Baidens paziņoja reportieriem, ka "jūtas labi", kad viņš saīsināja vēlēšanu kampaņas braucienu uz Lasvegasu un aizlidoja uz savu piekrastes mājokli Delavēras štatā, lai sāktu pašizolāciju.

Baidens sociālo mediju platformā "X" pateicās labvēļiem. "Es izolēšos, kamēr atveseļojos, un šajā laikā turpināšu strādāt, lai paveiktu darbu amerikāņu tautas labā," piebilda Baidens.

Baidena inficēšanās notikusi viņa kampaņai kritiskā brīdī pēc tam, kad Baidena sliktais sniegums debatēs ar vēlēšanu sāncensi Donaldu Trampu izraisīja bažas par viņa veselību un dažu demokrātu aicinājumus izstāties no pārvēlēšanas kampaņas.

Baidens bija spiests atcelt uzrunu arodbiedrībai, kas pārstāv latīņamerikāņu strādniekus, kuri ir svarīgi viņa pārvēlēšanas kampaņai.

Prezidenta preses sekretāre Karīna Žanpjēra sacīja, ka Baidens bija saņēmis vakcīnu un balstvakcīnu, bet tagad lieto pretkovida medikamentu "Paxlovid" un "turpina pildīt amata pienākumus pilnā apjomā, esot izolācijā".

Baltā nama ārsts Kevins O'Konors paziņoja, ka Baidenam bija iesnas, klepus un "vispārīgs savārgums" un pēc kampaņas pasākuma apmeklēšanas viņa Covid-19 tests izrādījās pozitīvs.

"Viņa simptomi ir viegli," sacīja O'Konors, piebilstot, ka Baidena elpas ritms, ķermeņa temperatūra un skābekļa līmenis asinīs ir normāli.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu