Šonedēļ Rīgā viesojās Baltijas valstu lielākie draugi ASV Kongresā – republikānis Dons Bēkons un demokrāts Saluds Karbahals, kuri abi aktīvi darbojas Pārstāvju palātas Baltijas valstu atbalsta grupā (House Baltic Caucus). "Krievija ir huligāns, un huligāniem ir jāstājas pretī. Ja to nedarīsi, huligāns turpinās darīt tev pāri. Ja mēs šajā situācijā negūsim virsroku, tad Krievija neapstāsies pie Ukrainas," par to, kāpēc nepieciešams turpināt ASV atbalstu Ukrainai, izteicās Bēkons. 

Bēkons vizītes laikā centās kliedēt bažas, ka republikāņu kandidāta Donalda Trampa ievēlēšanas gadījumā ASV atbalsts Ukrainai varētu apstāties.

"Aptaujas rāda, ka 70% amerikāņu atbalsta Ukrainu. Domāju, ka beigās viņu balsij būs vislielākā nozīme. Kā arī es domāju – kad tavās rokās nonāk atbildība, tad nākas pieņemt atbildīgus lēmumus. Ja padomā, kādas sekas būtu Krievijas uzvarai Ukrainā, domāju, atbilde ir pilnīgi skaidra. Mums jāpalīdz Ukrainai aizstāvēties un uzvarēt, jo, ja tas nenotiks, Krievija neapstāsies tikai pie Ukrainas.