Ja nevari atļauties apmeklēt “Michelin” restorānus, kā būtu, ja daļa no zvaigžņotā restorāna ienāktu tavā virtuvē? Tas ir iespējams, ja iegādājies “Raunas cepļa” traukus. Uz viņu gatavotiem traukiem tiek pasniegtas maltītes gan zvaigžņotajā “Pavāru mājā Līgatnē”, gan “Max Cekot Kitchen” un daudzos citos restorānos.

Raunas ceplis ir unikāls daudzos aspektos. Viens no tiem noteikti ir tas, ka šeit nepārtraukti ir bijis ceplis - jau kopš 18.gadsimta. Vismaz tik tālu ir izdevies vēstures ruļļos aizrakties Edmundam Cinim.“ Te ceplis bijis jau baronu laikos, kad te sāka saimniekot baltvācieši Gerhardi, vēl tagad Raunas pagastā vecās mājās var atrast ķieģeļus ar Gerharda zīmogu tajos. Padomju laikos ceplis pārgāja kolhoza īpašumā, bet ķieģeļu un drenu gatavošana neapstājās. 70.gados ceplis pārtapa par dekoratīvās keramikas gatavošanas un dedzināšanas vietu. Te tapa dažādi šķīvji, ko dāvāt kāzās un uz lielām jubilejām, kā arī dažādi suvenīri,” stāsta tagadējais cepļa saimnieks.

Tā tas turpinājās līdz 1991. gadam, kad notika pavērsiens ne tikai cepļa vēsturē, bet arī Edmunda un viņa sievas Agitas dzīvē. Nē, viņi abi nemaz nesapņoja un neplānoja saimniekot šeit. Darbs un dzīve Rīgā, bērni vēl skolojumi. Kāds vēl ceplis?

“Visa vaina jāuzņemas sievastēvam, ” smej Edmunds.