Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Kāpēc ziemas riepas prātīgāk ir pirkt vasarā?

Foto: Pexels.com / Andrea Piacquadio

Lai gan vien nesen sākusies vasara, un šobrīd itin nekas neliecina par ziemas tuvošanos, prātīgākie autovadītāji jau sāk domāt – kad ir īstais laiks iegādāties ziemas riepas? Lai gan varētu šķist loģiski šo pirkumu atlikt līdz rudenim, ir vairāki iemesli, kāpēc riepas ziemas sezonai sākt meklēt jau tagad. Daudz noderīgas informācijas par šo tematu uzzināsi raksta turpinājumā!

1. iemesls – maciņam draudzīgāka cena

Vasarā ziemas riepu cenas parasti ir jūtami zemākas nekā rudenī vai ziemā. Tas tā ir tāpēc, ka pieprasījums pēc ziemas riepām vasarā ir zemāks, un riepu ražotāji un pārdevēji piedāvā atlaides, lai veicinātu to pārdošanu, atbrīvojot vietu noliktavās un veikalu plauktos vasaras riepu modeļiem.

Ietaupījums, protams, ir atkarīgs no konkrētā riepu modeļa, taču nereti ziemas riepu izpārdošana vasarā ļauj ietaupīt vairākus desmitus eiro (vai pat vairāk) uz vienu riepu komplektu. Turklāt vasaras mēnešos atlicināt naudu riepām mēdz būt vieglāk, jo rudens / ziemas periodā papildu izdevumus sagādā lielāki elektrības rēķini un apkure.

2. iemesls – plašāks riepu klāsts un pieejamība

Vasarā ziemas riepas mēdz būt ar plašāku piedāvājumu, jo veikalu un noliktavu plaukti vēl nav iztukšoti. Tas nozīmē, ka tu varēsi vieglāk atrast sev tīkamos riepu modeļus par draudzīgāku cenu. Rudenī un ziemā pieejamība var būt ierobežota, un tev var nākties samierināties ar mazāku izvēli vai arī maksāt vairāk par to, ko patiešām vēlies iegādāties.

3. iemesls – iespēja izvairīties no rindām riepu servisos

Atliekot ziemas riepu iegādi līdz pēdējam brīdim, rindas riepu servisos mēdz būt visai iespaidīgas. Tas var būt īpaši nepatīkami, ja pēkšņi uznāk ļoti auksts laiks vai sniegs, kas nozīmē, ka pa piesnigušu vai apledojušu ceļu līdz servisam var nākties braukt vēl ar vasaras riepām. Rudens sākumā riepu servisi parasti ir mazāk noslogoti, un tu varēsi ātri un ērti nomainīt sava auto vasaras riepas pret ziemas riepām bez lieka stresa un gaidīšanas.

4. iemesls: apkalpojošajam personālam ir vairāk laika iedziļināties klienta vēlmēs un vajadzībās

Ja neesi pārliecināts, kādas ziemas riepas iegādāties, tev lieti noderēs zinošu speciālistu konsultācijas. Jārēķinās, ka rudens mēnešos noslodze riepu veikalos un servisos ir liela, tāpēc veltīt daudz laika katram klientam gluži vienkārši nav iespējams. Vasarā viss ir gluži pretēji, tāpēc šis ir īstais laiks, ja vēlies gūt izsmeļošu konsultāciju, kuras laikā speciālists iedziļinās tavās vēlmēs un vajadzībās.

3 ziemas riepu zīmoli, kuru produkciju vērts iegādāties 2024. gada vasarā

Esi nolēmis, ka arī tu ziemas riepas šogad pirksi jau vasarā, taču nezini, kurā virzienā lūkoties? Riepu garāžas speciālisti iesaka trīs zīmolu riepas, kuras izceļas ar lielisku kvalitāti, taču tajā pašā laikā ir pieejamas par labu cenu:

  • iLink – būtībā labākais budžeta klases riepu ražotājs, ņemot vērā cenas un kvalitātes attiecību;
  • Sailun – viens no lielākajiem Ķīnas riepu zīmoliem ar plašu riepu klāstu Premium budžeta klasē. Saņēmis vairākus prestižus sertifikātus daudzviet pasaulē, tostarp Vācijas TÜV SÜD sertifikātu;
  • Hankook – vasaras un ziemas riepas, kuras ir iecienītas gan Latvijā, gan daudzviet citur Eiropā.

Protams, šī ir vien pavisam neliela daļa no visiem zīmoliem, kurus piedāvā Riepu garāža. Ar tiem visiem vari iepazīties Riepu garāžas mājaslapā, kur tevi sagaida arī ērts un pārskatāms riepu filtrs. Tā darbības princips ir ļoti vienkāršs, bet noderīgs. Proti, tev jānorāda riepu izmēri (platums, augstums, diametrs) vai arī auto marka un modelis, un riepu filtrs automātiski atlasīs visas piemērotās riepas.

  • riepu stāvokli (jaunas vai lietotas);
  • sezonu (vasaras, vissezonas vai ziemas riepas);
  • zīmolu;
  • komplektu (pieejamas vismaz 2 vai vismaz 4 riepas);
  • noliktavu (Riepu garāžai ir kopumā 5 filiāles visā Rīgā);
  • riepas ar radzēm;
  • Run flat riepas.

Ja vēlies salīdzināt kā savā starpā atšķirās dažādi riepu izmēri, tad pamēģini mūsu izveidoto riepu kalkulatoru.

Riepu garāžas piedāvājumā ir ne tikai riepas, bet arī jauni diski, riepu spiediena sensori (TPMS), kā arī virkne noderīgu pakalpojumu, tostarp riepu montāža, riteņu ģeometrijas regulēšana, riepu remonts, kondicionieru uzpilde, un daudzi citi.

Ko darīt, ja ziemas riepas komplektu vasarā nav iespējams uzglabāt savā mājvietā?

Pexels.com / Andrea Piacquadio

Dažkārt zināmas neērtības var sagādāt papildu riepu komplekta uzglabāšana sezonā, kurā tās netiek lietotas. Arī šādos gadījumos tev var palīdzēt Riepu garāža – tās pakalpojumu klāstā ir riepu glabāšana, kas par 7 mēnešiem jeb līdz to maiņai izmaksās vien 30 eiro jeb mazāk nekā 5 eiro mēnesī. Riepas ar diskiem savukārt tiek uzglabātas par 40 eiro.

Secinājumi? Ziemas riepas patiešām vislabāk ir pirkt vasarā, un to ērti, izdevīgi un ātri vari izdarīt Riepu garāžā, kur nepieciešamības gadījumā saņemsi arī izsmeļošas konsultācijas!

Uz augšu