Demokrātu partijas spice mēģina atrunāt Baidenu no kandidēšanas

ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: Reuters/ScanPix

Prominentākie demokrātu partijas politiķi ASV prezidentam Džo Baidenam pauduši bažas par viņa kandidatūru novembrī gaidāmajās vēlēšanās, ziņo ārvalstu mediji. 

Trešdien Baidenam tika apstiprināta inficēšanās ar Covid-19, un līdz ar to saspringtajā priekšvēlēšanu laikā nācies īslaicīgi apturēt viņa dalību pasākumos. 

Divi prominenti demokrātu kongresmeņi – demokrātu vairākuma līderis Senātā Čaks Šumers un demokrātu mazākuma līderis Pārstāvju palātā Hakīns Džefrijs – esot pirms tam katrs atsevišķi tikušies ar Baidenu un izklāstījuši savas bažas saistībā ar Baidena kandidatūru vēlēšanās. 

Bijusī Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi zem četrām acīm esot Baidenam pateikusi, ka viņš nespēšot sakaut republikāņu partijas kandidātu Donaldu Trampu novembrī gaidāmajās vēlēšanās, ziņo raidorganizācija CNN. 

Demokrātu partijas pretestība Baidena kandidēšanai kļuva pamanāmāka pēc Baidena un Trampa priekšvēlēšanu debatēm, kurās Baidena sniegums bija neveiksmīgs.

81 gadu vecais Baidens trešdien paziņoja, ka par spīti pozitīvam Covid-19 testam "jūtas labi". Slimības dēļ viņš saīsināja vēlēšanu kampaņas braucienu uz Lasvegasu un aizlidoja uz savu piekrastes mājokli Delavēras štatā, lai sāktu pašizolāciju.

Baidens bija spiests atcelt uzrunu arodbiedrībai, kas pārstāv latīņamerikāņu strādniekus, kuri ir svarīgi viņa pārvēlēšanas kampaņai.

Prezidenta preses sekretāre Karīna Žanpjēra sacīja, ka Baidens bija saņēmis vakcīnu un balstvakcīnu, bet tagad lieto pretkovida medikamentu "Paxlovid" un "turpina pildīt amata pienākumus pilnā apjomā, esot izolācijā".

Baltā nama ārsts Kevins O'Konors paziņoja, ka Baidenam bija iesnas, klepus un "vispārīgs savārgums" un pēc kampaņas pasākuma apmeklēšanas viņa Covid-19 tests izrādījās pozitīvs.

"Viņa simptomi ir viegli," sacīja O'Konors, piebilstot, ka Baidena elpas ritms, ķermeņa temperatūra un skābekļa līmenis asinīs ir normāli.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu