Auto ražošanas nozarē nelielu satricinājuma vilni izraisījušas ziņas, ka Ķīnas valstij piederošais Šanhajas uzņēmums SAIC jau pēc diviem gadiem gatavojas sākt masveida cietvielu akumulatoru ražošanu. Šī tehnoloģija saistās ar lielām cerībām elektrisko automašīnu attīstībā. Cietvielu akumulatori ir drošāki, lētāki un ar daudz lielāku enerģijas blīvumu, kas nozīmē, ka ar vienu uzlādi varēs braukt ilgāk un tālāk.

Pirmie premium klases zīmola “IM Motors” modeļi ar jaunajiem akumulatoriem tiks piegādāti jau 2027. gada sākumā, vēsta “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ). Tādējādi SAIC apsteigs savus Japānas konkurentus, un arī BMW un Mercedes cietvielu akumulatoru sērijveida ražošanu, saskaņā ar avotiem nozarē, plāno sākt tikai šīs desmitgades pašās beigās.

SAIC ir lielākais automobiļu ražotājs Ķīnā, ja ņem vērā visus zīmolus. Šanhajā bāzētais uzņēmums nav vienīgais, kas plāno ieviest jauno tehnoloģiju. Maija beigās tika izveidots gandrīz vienu miljardu ASV dolāru liels fonds, ar kura palīdzību Ķīnas valdība atbalsta uzņēmumu pētniecību elektrisko automobiļu attīstības jomā.