Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

"Varējām iebraukt grāvī!" Autobusa šoferis maršruta laikā mierīgi "sērfo" sludinājumu portālā

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Kāds starppilsētu autobusa pasažieris brauciena laikā ievērojis, ka šoferis izmanto telefonu, ziņo raidījums "Bez tabu".

Antons no Rīgas uz Baltezeru autobusā brauc trīs līdz četras reizes nedēļā. Jau brauciena sākumā viņš ievērojis, ka šoferis tur rokā telefonu un tajā skatās autobusu laiku grafiku. Pēc tam vadītājs iegājis sludinājumu portālā un skatījies darba sludinājumus. 

"Labi, ka viņam vēl nepiezvanīja un neuzaicināja uz darba interviju. Tad vispār grāvī būtu iebraukuši," smejot stāsta Antons.

"Vēlamies pateikties vērīgajam pasažierim, kurš, izmantojot TV3 raidījuma "Bez tabu" starpniecību, informēja mūs par šo autobusa vadītāja pārkāpumu. Uzņēmuma prioritāte vienmēr ir bijusi pasažieru drošība, tāpēc videomateriālā redzētais ir ne tikai ļoti rupjš ceļu satiksmes noteikumu, bet arī tiešo darba pienākumu pārkāpums.

Ikviens autobusa vadītājs pirms stāšanās darba tiesiskajās attiecībās ir iepazīstināts ar iekšējiem darba kārtības noteikumiem un veicamajiem darba pienākumiem. Darbinieki zina, ka brauciena laikā kategoriski ir aizliegts lietot mobilo tālruni, jo tā lietošana var radīt bīstamas situācijas uz ceļa un apdraudēt ne tikai pasažieru, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Esam identificējuši autobusa vadītāju un pieprasījuši paskaidrojumu. Darbinieks savu vainu atzina un apsolīja, ka šādas situācijas vairs neatkārtosies, jo apzinās, kādas sekas var rasties. Darbiniekam ir piemērots disciplinārsods un izteikts rājiens par paviršu attieksmi pret tiešajiem darba pienākumiem," raidījumam norāda SIA "Latvijas Sabiedriskais autobuss" pārstāve Maija Lazdiņa.

Video: "Bez tabu" sižets

Nepalaid garām!
Uz augšu