Lāzeru šovs un slaveni mūziķi: Rīgas jubileju atzīmēs ar krāšņām svinībām

Grupa "The Sound Poets" uzstājas Doma laukumā, Rīgas 822.dzimšanas dienas svinībās.
Grupa "The Sound Poets" uzstājas Doma laukumā, Rīgas 822.dzimšanas dienas svinībās. Foto: Paula Čurkste/LETA

No 16. līdz 18. augustam Rīgas 823. gadadienu plānots atzīmēt ar krāšņām svinībām, garšas svētkiem, dzīvās uguns instalācijām un svētku centrālo pasākumu 11. novembra krastmalā, aģentūru LET informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Svinības ievadīs Rīgas garšas svētki, kas Vecrīgā norisināsies pirmo reizi. Šo svētku mērķis ir iepazīstināt rīdziniekus un Rīgas viesus ar Latvijas virtuves visu laiku dažādajām garšām - gan tradicionālām, gan novatoriskām.

Garšas svētki norisināsies divos Vecrīgas laukumos. Auto stāvlaukums pie Mazās Jaunielas 5 trīs dienu garumā - no 16.augusta līdz 18.augustam - būs pārvērties par ielu ēdienu garšu skvēru ar plašu ēdienu izvēli, kurā pulcēsies "Street Food" meistari.

Video: Rīgas svētki 2018

Rātslaukumā 17.augustā visas dienas garumā norisināsies dažādas kulināras aktivitātes. Īpaša loma šajā dienā tiks piešķirta sviestmaizēm. Norisināsies meistarklases un konkursi. Par svētku atmosfēru rūpēsies Rīgas pantomīmas mīmi un mūziķis Rudra.

Rātes pasāžā 17.augustā no plkst.14 līdz 20 atgriezīsies Rīgas amatnieki, pie kuriem "Amatnieku ielā" būs iespēja izmēģināt dažādas amatu prasmes un iegādāties amatnieku radītos priekšmetus.

Svinot Rīgas dzimšanas dienu, divus vakarus pārmaiņas piedzīvos Uzvaras parks. Tajā uzstāsies Francijas mākslinieku grupa "Cie Carabosse" ar dzīvās uguns instalācijām. Pasākums notiks 16. un 17.augustā no plkst.22.

No 17.augusta līdz 18.augustam notiks basketbola turnīrs "Krastu mačs", kas ir tautas sporta pasākums ar plašu izklaides programmu. Diennakti laukumā dosies dažādu meistarības līmeņu Daugavas labā un kreisā krasta basketbolisti, uzstāsies dīdžeji un mūziķi, notiks konkursi skatītājiem un būs iespēja ieturēt maltīti Garšu tirgū.

17.augustā no plkst.14 Vecrīgu pieskandinās Ielu muzicēšanas svētki. Desmit dažādās Vecrīgas vietās garāmgājējus iepriecinās gan profesionāli mūziķi, gan rīdziniekiem jau labi zināmi un dzirdēti ielu muzikanti.

Svētku laikā sadarbībā ar biedrību "Tavi draugi" būs iespēja ziedot ukraiņu atbalstam gan šeit Latvijā, gan kara skartajā Ukrainā.

Svētku kulminācija un vērienīgākā svinību norise būs pasākums "Rīga aug" 11.novembra krastmalā, kur par godu Rīgas 823. dzimšanas dienai 17.augustā notiks krāšņas svinības.

Pasākuma teritorijā no Lielā Kristapa statujas līdz pat Akmens tiltam būs iespēja iesaistīties daudzveidīgās aktivitātēs - garākās mīlestības vēstules rakstīšanā Rīgai, varēs fotografēties un iemūžināt sevi interaktīvos foto rāmjos ar Rīgas ainavām, veidot oriģinālas apdrukas sietspiedes darbnīcā, iesaistīties ielu mākslas objekta veidošanā.

Savukārt "Mazajos krastu mačos" uz jautrām aktivitātēm ģimenes ar bērniem aicinās un atrakcijas vadīs Dante Pecolli, Ufo, Ainārs Ančevskis, Gints Grāvelis, Jānis Blūms un Lauris Dārziņš. Pasākuma skatītājus pārsteigs arī plaša muzikālā programma.

No plkst.14 būs klausāma "Ukulele" - muzikāls projekts pašiem mazākajiem, bet no plkst.14.45 skatītājus iepriecinās "Rīgas gaiļa stāsts".

Mazie svētku dalībnieki tiks iesaistīti rotaļās, jaunu dziesmu un deju apguvē kopā ar dziedātājiem Evu Leimani, Katrīnu Gupalo un Lauri Valteru.

Savukārt dienas otrajā pusē svētku svinētājus priecēs humorrokgrupa "Pirmais kurss", grupa "The Sound Poets", grupa "Rīgas modes", hip-hop mākslinieks Fiņķis kopā ar pavadošo sastāvu, indie grupa "Carnival Youth", kā arī īpaši svētku vakaram veidota koncertprogramma "Rīgas sirds".

Tajā izskanēs senas un ne tik senas, zināmas un ne tik zināmas latviešu estrādes dziesmas par Rīgu jaunās aranžijās, kuras veidojuši Platons Buravickis, N`Works, Kristaps Krievkalns un Jānis Strazds un izpildīs dziedātāji Aija Vītoliņa, Paula Saija, Daumants Kalniņš, Ralfs Eilands un Arturs Skutelis.

Vakara izskaņā no plkst.22.30 gaidāms lāzeru un strūklaku priekšnesums, bet pēc tā ballīte kopā ar dīdžejiem Tomu Grēviņu un Zani Stocku.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu