Čakša tomēr atsakās no Latviešu valodas aģentūras reorganizācijas

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) pieņēmusi lēmumu atteikties no Latviešu valodas aģentūras (LVA) reorganizācijas, izriet no politiķes ieraksta sociālajos tīklos.

Politiķe lēmumu pieņēmusi, uzklausot dažādos sabiedrības viedokļus par reorganizācijas ieceri. "Latviešu valoda ir mūsu valsts fundaments - visām mūsu kopīgajām darbībām jābūt vērstām uz tās stiprināšanu," sociālo tīklu ierakstā pauda Čakša.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nedēļas sākumā atkārtotai saskaņošanai nodeva rīkojuma projektu par tās pakļautībā esošo iestāžu reorganizāciju. Lai arī nosaukumā vairs neparādījās plāni reorganizēt LVA, no rīkojuma projekta izrietēja, ka jaunajai aģentūrai tiks nodotas vairākas LVA funkcijas.

Tagad Čakša paziņojusi par plānu maiņu. No ministres ieraksta sociālajos tīklos noprotams, ka precizētais rīkojuma projekts Tiesību aktu projektu publiskajā portālā būs pieejams piektdien.

Rudenī IZM plāno aicināt ekspertus sniegt savus priekšlikumus un rekomendācijas valsts valodas lomas un politikas stiprināšanai, ņemot vērā tās fragmentāciju, akūtu latviešu valodas pedagogu trūkumu un citus jautājumus, teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu