VIDEO Latviju sasniegusi īpaši bīstamā "šora" - kas ir šī narkotiskā viela?

"Šora"
"Šora" Foto: Valsts policija

Šomēnes policijai izdevies aizturēt divus pārkāpējus, kuri izplata īpaši bīstamu narkotisko vielu, tautā sauktu par "šoru", ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Valsts policijā 17. jūlijā tika sākts kriminālprocess pret kādu vīrieti, kurš 16 gadus vecam jaunietim pārdeva īpaši bīstamas narkotikas, tautā sauktas par šoru. Tāpat kriminālprocess sākts arī par narkotisko vielu nelikumīgu iegādāšanos un glabāšanu.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantisku noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Šajā gadījumā tika pārdots narkotiku maisījums, kuru veido trīs vielas.

Viena no narkotikas sastāvdaļām ir protonitazēns, kas var izraisīt dažādas nopietnas veselības problēmas, piemēram, samaņas zudumu un veicināt nepietiekamu audu apgādi ar skābekli, kas var būt dzīvībai bīstami.

"Protonitazēns ir Latvijā jauna narkotiska viela, no kuras lietošanas var iestāties smagas sekas," raidījumam skaidro VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 4. biroja 1. nod. priekšnieka vietnieka p.i. Kristīne Liepiņa.

Video: Piesaistot "Omega" kaujiniekus, Pierīgā aizturēta narkodīleru grupa. 2023. gada video

Jau vēstīts, ka ka Rīgā aizturēts vīrietis par narkotiku tirgošanu mazgadīgajiem Stacijas laukuma un Zasulauka apkaimē.

Pagājušajā nedēļā likumsargi, veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, nozieguma brīdī aizturēja kādu 1975.gadā dzimušu vīrieti, kurš kādam 2009.gadā dzimušam jaunietim pārdeva sevišķi bīstamu psihotropo vielu - metonitazēnu, izotonitazēnu un protonitazēnu jeb "šoras" maisījumu.

Minētā viela izņemta gan no aizturētā vīrieša, gan jaunieša, kurš iegādāto vielu vēl nebija paspējis sākt lietot.

Pēc Valsts policijas rīcībā esošās informācijas minētais vīrietis nodarbojās ar narkotisko, psihotropo vielu realizēšanu tieši mazgadīgām personām Stacijas laukuma un Zasulauka apkaimē.

Vīrietis jau iepriekš vairākkārtīgi sodīts gan par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar narkotisko, psihotropo vielu nelikumīgu apriti, gan par dažādiem mantiskiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Policija uzsver, ka arī turpmāk veiks mērķtiecīgu un sistemātisku darbu noziedzīgu nodarījumu apkarošanā, kas ir saistīti ar narkotisko, psihotropo vielu realizēšanu, tajā skaitā nepilngadīgām personām.

Vairāk skaties sižetā!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu