Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Noskaties Kā braukt pa sabiedriskā transporta joslu, lai nesaņemtu sodu? (1)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šobrīd vairākās vietās Rīgā pirms krustojuma izvietotas kameras, kas fiksē tos autovadītājus, kuri pārāk ātri iebrauc sabiedriskā transporta joslā. Raidījums "Zebra" skaidro, kā pareizi izbraukt šādus krustojumus.

"Josla, kas paredzēta sabiedriskajam transportam, ir paredzēta tiem sabiedriskajiem transportlīdzekļiem, kas pārvadā pasažierus. Otrkārt, šajā joslā drīkst braukt divriteņu mopēdi, elektroauto, taksisti un motocikli. Velosipēds šo joslu var izmantot tikai tad, ja uzstādīta papildu zīme," skaidro CSDD Transportlīdzekļu vadītāju eksaminācijas grupas vadītājs Māris Lūsis.

"Ja mēs braucam pa ceļu, uz kura labajā pusē ir iekārtota sabiedriskā transporta josla, un tā tiek atdalīta ar raustīto līniju, lai nogrieztos pa labi, tajā ir jāiebrauc," norāda CSDD Rīgas nodaļas priekšnieka vietnieks eksaminācijas jautājumos Alberts Krūmiņš.

Ja, veicot labo pagriezienu, sabiedriskā transporta josla ir atdalīta ar raustīto līniju, ir atļauts pa to "ieskrieties" un pārkārtoties pareizajā joslā. Tomēr, ja joslas atdalītas ar nepārtraukto līniju, autovadītājs sabiedriskā transporta joslā palikt nedrīkst.

Plašāk "Zebras" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu