Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

20.jūlijā notiks jūrā bezvēsts pazudušā Sergeja meklēšana; lūdz sabiedrības iesaisti

Sergejs Tvaurs
Sergejs Tvaurs Foto: bezvests.lv

Pazudušu cilvēku meklēšanas organizācija "Bezvēsts.lv" aicina 20. jūlijā sabiedrību iesaistīties jūrā bezvēsts pazudušā Sergeja Tvaura (Sergo Tvauri) meklēšanā, kurš pagājušajās brīvdienās ar ūdensmotociklistu grupu bija ceļā no Kaltenes un Roņu salu, bet jūrā pazuda.

Par vērienīgajiem meklēšanas darbiem 20. jūlijā viņi informējuši arī portālu "Apollo", un tam atklājis, ka meklēšana sestdien notiks no pulksten 7 līdz pulksten 23.

"Šāda veida meklēšanu mēs veiksim pirmo reizi," portālam sacīja "Bezvēsts.lv" pārstāvji. Viņi skaidroja, ka ir nepieciešams pārbaudīt Baltijas jūras līča piekrastes līnijas maksimālo garumu no Kolkas līdz Salacgrīvai. Tieši tāpēc būs nepieciešama plaša cilvēku iesaiste. Organizācija lūdz atsaukties ikvienu, kurš ir gatavs izstaigāt Baltijas jūras līča piekrasti.

"Mēs ceram, ka ar jūsu palīdzību mums izdosies atrast pazudušo Sergeju Tvauri," portālam uzsver "Bezvēsts.lv" pārstāvji.

Meklēšana, kā skaidroja organizācijas pārstāvji, noritēs, izmantojot Bezvests.lv aplikāciju http://www.bezvests.lv/app un jāreģistrējas tajā. Tāpat ir arī jāpaziņo koordinatoriem par savu dalību meklēšanā, zvanot uz kādu no norādītajiem tālruņa numuriem: 29838648, 29159195, 20631662. Aplikācijā ir detalizēts apraksts par to, kā to lietot. Jāņem vērā, ka meklēšanā vienmēr jābūt līdzi ieslēgtam viedtālrunim ar interneta pieslēgumu un jūsu ģeolokācijas translāciju.

Organizācija atgādina - bērni, kas ir jaunāki par 18 gadiem, drīkst piedalīties meklēšanā tikai pieaugušo pavadībā un atbildībā. Katram brīvprātīgajam arī jāievēro drošības pasākumi, kā arī jāizvērtē riski savai veselībai un dzīvībai. Gadījumā ja Sergejs Tvauris tiek atrasts, informācija par to nekavējoties jānodod meklēšanas koordinatoriem un jāpublicē tikai pēc saskaņošanas ar atbildīgajām iestādēm.

Jau ziņots, ka Igaunijas policija joprojām nav atradusi Latvijas pilsoni, kurš pazuda sestdien, kad ar ūdensmotociklu bija ceļā no Kaltenes uz Roņu salu. Otrdienas vakarā pazudušā radinieki privāti noorganizēja meklēšanu no helikoptera, kas apsekoja teritoriju no gaisa.

Sestdien Igaunijas teritoriālajos ūdeņos pazuda divi Latvijas pilsoņi, kuri ar ūdens motocikliem bija ceļā no Kaltenes uz Roņu salu. Viņu meklēšanā tika iesaistīti ari abu valstu jūras spēki. Valsts policij svētdien informēja, ka viens no pazudušajiem ir veiksmīgi sasniedzis Roņu salu.

Igaunijas Apvienotās jūras un gaisa meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs pirmdien pārtrauca pazudušā aktīvu meklēšanu, taču to turpina policija un Roņu salas brīvprātīgie.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu