Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Medijs: Baidena ģimene apspriedusi viņa iespējamo atteikšanos no kandidēšanas otrajam prezidentūras termiņam (10)

Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta Džo Baidena ģimenes locekļi ir apsprieduši, kā varētu izskatīties viņa aiziešana no priekšvēlēšanu kampaņas, sekojot aicinājumiem, kas izskan no viņa partijas biedriem un sponsoriem, atsaucoties uz informētiem avotiem ziņo “NBC News”.

Baidenu ģimenē diskusijas kopumā bija vērstas uz to, ka ASV prezidenta aiziešanai no kampaņas būtu jādod Demokrātu partijai lielākas izredzes uzvarēt Donaldu Trampu, kā arī tas būtu cēls Baidena solis, ņemot vērā viņa vairāk nekā 50 gadu ilgo pieredzi politikā.

ASV prezidenta ģimenes locekļi ir apsprieduši, kā viņš centīsies izbeigt savu priekšvēlēšanu kampaņu. Diskusiju priekšplānā bija apsvērumi par kampaņas ietekmi uz viņa veselību, ģimeni un valsts stabilitāti.

Pēc Baidena kampaņai tuvu stāvošas personas teiktā, diskusijas par viņa plānu izstāties no ASV prezidenta vēlēšanām notikušas ne tikai ģimenes lokā, bet arī starp Baltā nama augstākajām amatpersonām.

Tajā pašā laikā Baidena oficiālie pārstāvji publiski noliedz šādus prezidenta nodomus.

Iepriekšējā dienā plašsaziņas līdzekļos tika citēti Demokrātu partijas vadošie pārstāvji, kuri pauda pārliecību, ka ASV prezidents drīzumā tiks pārliecināts nekandidēt un atsauks savu kandidatūru.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu