Traģēdija Itālijā: tēvs aizmirst bērnu automašīnā; meitenīte mirst (1)

Foto: Schutterstock.com

Itāliju satricinājusi briesmīga nāve karstuma un noziedzīgas aizmāršības dēļ: netālu no Venēcijas kāds tēvs automašīnā aizmirsis savu mazo meitiņu – vairāk nekā 30 grādu temperatūrā. Kad ieradās mediķi, bija jau par vēlu.

Itālijā saulē sakarsušā automašīnā gājis bojā gadu vecs mazulis. Tēvs bija aizmirsis no rīta aizvest meitenīti uz bērnudārzu, ziņo ziņu aģentūra “Ansa”. Tā vietā vīrietis devās uz savu darbavietu un novietoja automašīnu autostāvvietā industriālā rajonā Markonas pašvaldībā netālu no Venēcijas. Temperatūra šajā apgabalā Itālijas ziemeļos sasniedza līdz plus 34 grādiem ēnā. Automašīna pat nebija novietota ēnā.

Vīrietis tikai pēc vairākām stundām, kad kopā ar kolēģiem devās pusdienu pārtraukumā, saprata, ka aizmirsis savu meitu aizslēgtā automašīnā. Izsauktie ātrās palīdzības mediķi varēja tikai konstatēt, ka bērns ir miris. Tēvs šokā tika nogādāts slimnīcā Venēcijas Mestres rajonā un tagad kopā ar mazulītes māti saņem psihologa konsultācijas, ziņo “Ansa”.

Lielu Itālijas daļu jau vairākas dienas ir skāris karstuma vilnis. Īpaši cietuši Vidusjūras valsts dienvidi, kur ceturtdien dažviet tika fiksēta 35 līdz 38 grādu temperatūra.

Eksperti atkārtoti brīdina neatstāt bērnus slēgtās automašīnās vasaras karstumā. Tomēr tas notiek atkal un atkal: tikai pirms dažām nedēļām Francijā notika gandrīz identisks gadījums. Elzasā 16 mēnešus vecs mazulis gāja bojā automašīnā uzņēmuma autostāvvietā pēc tam, kad tēvs bija aizmirsis viņu aizvest uz bērnudārzu. Tā vietā, lai dotos uz bērnudārzu, vīrietis brauca uzreiz uz darbu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu