Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Foto un video Izraēla veikusi gaisa triecienu pret Jemenas hutiešu naftas pārstrādes iekārtām (9)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Hutiešu kontrolētā Jemenas daļa tika bombardēta no gaisa. Vietējais izdevums “Almasirah” vēsta, ka postījumi nodarīti Hodeidas naftas pārstrādes rūpnīcai, kas atrodas pilsētas jūras ostas teritorijā. Sociālajos plašsaziņas līdzekļos publicēti videoieraksti, kuros redzams ugunsgrēks un dūmi.

Gaisa triecienā ir bojāgājušie un ievainotie. To skaits tiek precizēts. Izraēlas bruņotie spēki apstiprināja uzbrukuma faktu un paziņoja, ka par īpašās operācijas detaļām informēs vēlāk.

Televīzijas kanāls “Al Arabiya” ziņo, ka 12 Izraēlas kara lidmašīnas, tostarp iznīcinātāji F-35, uzbruka Hodeidas ostai.

Hutiešu režīma pārstāvji apgalvo, ka Izraēlas triecieni skāruši naftas glabātavas un elektrostaciju, kā arī nogalinājuši un ievainojuši civiliedzīvotājus, kuru skaitu hutieši neprecizēja. Viņi solīja “efektīvu” atbildi uz Izraēlas uzbrukumu un uzsvēra, ka tas neliks Jemenas nemierniekiem atteikties no savas palestīniešiem labvēlīgās nostājas.

Arī Vašingtona reaģēja uz incidentu, paziņojot, ka “ASV nepiedalījās šodienas triecienos Jemenā”, bet “pilnībā atzīst un apstiprina Izraēlas tiesības uz pašaizsardzību”, vēsta “The Times of Israel”.

Trieciens Jemenā notika dienu pēc tam, kad hutieši uzbruka Telavivai ar dronu. Tā notriekšanas rezultātā tika nogalināts viens cilvēks.

Foto: Telavivā nograndis sprādziens

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu