Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Bijušais aizsardzības ministrs vadīs jaundibināto Militāro tehnoloģiju, dronu un robotikas asociāciju (5)

Bijušais aizsardzības un ārlietu ministrs Artis Pabriks.
Bijušais aizsardzības un ārlietu ministrs Artis Pabriks. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā nedēļā dibināta Militāro tehnoloģiju, dronu un robotikas asociācija, par kuras vadītāju izvirzīts bijušais aizsardzības un ārlietu ministrs Artis Pabriks.

Starp asociācijas galvenajiem mērķiem būs militāro ražotāju apvienošana, kas ražo un attīsta dažādu tipu dronus, tostarp gan gaisa, gan ūdens dronus, kā arī veicināt moderno tehnoloģiju attīstību, aģentūru LETA informēja Pabriks.

Starp asociācijas mērķiem ir atbalstīt un veicināt industrijas savstarpējo sadarbību un sadarbību ar citu nozaru pārstāvjiem, veicināt komunikāciju ar valsts un pašvaldību institūcijām, citām apvienībām un asociācijām gan Latvijā, gan citur pasaulē. Asociācija apņemas veicināt Latvijas drošību, ekonomisko izaugsmi un eksporta attīstību.

"Esam spēruši soli tuvāk Latvijas ražojošās industrijas nostiprināšanai, moderno tehnoloģiju un inovāciju straujākai attīstībai Latvijā. Jaunās asociācijas mērķis ir veicināt ciešāku militārās industrijas savstarpējo sadarbību, sadarbību ar valsts institūcijām un nostiprināšanos pasaules tirgos," norādīja Pabriks.

Pabriks apliecināja, ka asociācija ir gatava sadarboties ar visām militārajā nozarē strādājošajām organizācijām, un, viņaprāt, darbības pārklāšanās būs minimāla.

Dronu industrija un robotika Latvijā ir ļoti strauji attīstījusies, un tai ir nepieciešama specifiski fokusēta uzmanība, kas tieši būs asociācijas uzdevums, norādīja Pabriks.

Asociācijā darbosies tādi uzņēmumi kā, piemēram, LMT, "Edge Autonomy", "Gorgon Optronics", "Origin Robotics".

Svarīgākais
Uz augšu