Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ukrainas ārlietu ministrs dosies uz Ķīnu

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba. Foto: AP/Scanpix

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba otrdien apmeklēs Ķīnu, lai runātu par Krievijas iebrukuma izbeigšanu, paziņoja Ukrainas Ārlietu ministrija.

Ķīna līdz šim atteikusies nosodīt Krievijas iebrukumu un pērn nāca klajā ar dokumentu, kurā aicināja rast "politisku risinājumu" konfliktam. Rietumi uzskata, ka Pekinas plāns varētu ļaut Krievijai paturēt lielu daļu teritorijas, ko tā ir ieņēmusi Ukrainā.

"Galvenais diskusiju temats būs ceļu meklēšana, kā apturēt Krievijas agresiju, un Ķīnas iespējamā loma ilgtspējīga un taisnīga miera panākšanā," pirmdien paziņojumā, pavēstot par vizīti, norādīja Ukrainas Ārlietu ministrija.

Pekina apstiprināja, ka gaidāmas sarunas ar Kulebu, un Ķīnas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Mao Nina norādīja, ka vizīti ierosinājis Ķīnas ārlietu ministrs.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pagājušajā mēnesī Šveicē rīkoja miera samitu, lai izklāstītu savu redzējumu par ilgstošu mieru. Krievija nebija uzaicināta.

Pekina, kas ir tuva Krievijas politiskā un ekonomiskā sabiedrotā, nepiedalījās samitā, šādi demonstrējot savu nepatiku par to, ka Maskava nav uzaicināta.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu