Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Brīvprātīgie un tuvinieki turpina meklēt pirms vairāk nekā nedēļas Baltijas jūrā pazudušo Sergo

Jūrā pazuduši cilvēki ar ūdens motocikliem - Sergo Tvauri
Jūrā pazuduši cilvēki ar ūdens motocikliem - Sergo Tvauri Foto: Valsts policija

Neskatoties uz to, ka Latvijas un Igaunijas glābšanas dienesti nu jau gandrīz pirms nedēļas pārtrauca Baltijas jūrā pazudušā Sergo Tvauri meklēšanu, viņa draugi joprojām ir neatlaidīgi un turpina viņa meklēšanu pašu spēkiem. Piesaistīts arī liels skaits brīvprātīgo, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "Degpunktā".

Oficiālie dati liecina, ka nedēļas nogales meklēšanas darbos Kolkas apkārtnē iesaistījušies aptuveni 200 cilvēki.

"Meklēšana netika apstādināta ne uz vienu dienu," stāsta Jaroslava Tomaševiča, ģimenes draudzene, kura Sergo tuvinieku vārdā izsaka pateicību visiem, kuri iesaistījušies un palīdzējuši vīrieša meklēšanā.

Meklēšana turpinās gan jūrā, gan uz sauszemes. Izdevies iesaistīt pat helikopteru, kas Igaunijas pusē veic meklēšanu, līdz šim izlaižot tikai vienu dienu.

Šobrīd meklēšanai ir nepieciešami ne tikai cilvēkresursi, bet arī tehniskais nodrošinājums – droni, kas varētu piekļūt atsevišķām teritorijām, un nelieli peldlīdzekļi, piemēram, kuteri.

Sergo tuvinieki arī atzīmē, ka iepriekš medijos izskanējusi nepatiesa informācija par to, ka vīrieša ūdens motociklam bijušas tehniskas problēmas. Tas esot bijis lieliskā tehniskā stāvoklī, tikko pēc apkopes.

Ģimene aicina būt saprotošiem un izsaka pateicību par atbalstu.

Ja tev ir iespēja palīdzēt vai zināma noderīga informācija Sergo meklēšanai, ar vīrieša draugiem un tuviniekiem iespējams sazināties:

Jaroslava: +371 28838993

Natia: +371 27193957

Sofiko: +44 7444252128

Plašāk skaties televīzijas kanāla TV3 raidījuma "Degpunktā" sižetā!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu