Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

NOSKATIES Raidījums atklāj jaunu informāciju par tēva un bērna nokļūšanu no Latvijas Krievijā ar SUP dēli (12)

Foto: sergua/Shutterstock

Braucot ar SUP dēli, tēvs ar bērnu no Latvijas nelikumīgi nokļuvuši Krievijā, TV3 raidījumā "900 sekundes" pirmdien, 22. jūlijā atklāja Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts. Savukārt Ārlietu ministrija saņēmusi iesniegumu no šo personu tuviniekiem un nekavējoties vērsīsies pie Krievijas, lai nodrošinātu viņu atgriešanos Latvijā, vēsta "TV3 Ziņas". 

Incidents noticis svētdien, 21. jūlijā. Robežsargi kamerā pamanīja vīrieti ar bērnu, abi pa Zilupi uz SUP dēļa nelikumīgi šķērsoja Latvijas-Krievijas valsts robežu. Par notikušo sākts kriminālprocess. 

Abi aizturēti Krievijas Federācijā, šobrīd veiktas nepieciešamās darbības, lai saņemtu oficiālu informāciju par personu statusu no Krievijas.

Ārlietu ministrijā norāda, ka saņemts iesniegums no abu tuviniekiem.

"Balstoties uz to, kā arī uz Latvijas atbildīgo institūciju informāciju, Ārlietu ministrija nekavējoties vērsīsies pie Krievijas puses, pieprasot sniegt precīzu informāciju un spert nepieciešamos soļus, lai Latvijas valstspiederīgie varētu atgriezties Latvijā. Ievērojot personas datu aizsardzību, detalizētu informāciju par iesniegumā minētajiem faktiem Ārlietu ministrija šobrīd sniegt nevar. Ārlietu ministrija paliek ciešā saziņā ar Latvijas atbildīgajiem dienestiem un sniegs visu nepieciešamo konsulāro palīdzību," norāda Ārlietu ministrijas preses sekretāre Diāna Eglīte. 

Uz Latvijas-Krievijas robežas atrodas tādas ūdenstilpes kā Peiteļa ezers, Zilezers, Zilupe un tajā ietekošā Ņeverica. 

Video: "TV3 Ziņu" sižets

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu