Jūlija sākumā Lietuvas medijos parādījās ziņa, ka nekustamo īpašumu attīstītājs "Lords LB Asset Management" apturējis Preses nama biznesa kvartāla būvniecību. Vai tiešām galvaspilsētas vizuālo tēlu, ko jau tā pabojājis ieilgušais "Rail Baltica" projekts, papildinās vēl viena nepabeigta projekta noputējis karkass? TVNET+ sarunājās ar ekspertu.

2017. gada vidū Lietuvas fonds "Lords LB Special Fund V" par 16,8 miljoniem eiro iegādājās Preses nama ēku un zemesgabalu 5,8 hektāru platībā no "Latvijas kuģniecības" meitasuzņēmuma – "LASCO Investment". Teritorijas attīstībā bija plānots investēt vairāk nekā 200 miljonus eiro. Bija plānots būvēt vienpadsmit stāvu A klases biroju ēku 26 000 m2 platībā, daudzfunkcionālu centru 40 000 m2 platībā ar futbola laukumu uz jumta, daudzlīmeņu autostāvvietu, publiskas zaļās terases utt. Bet vēlāk – uzbūvēt vēl vienu biroju centru un vairākus citus objektus.

Projekta pirmo posmu bija paredzēts nodot ekspluatācijā 2023. gadā. Vēl 2018. gadā lietuvieši solīja nevis nojaukt pašu Preses namu, bet gan renovēt to par augstas klases viesnīcu. Taču procesi noritēja lēni, un plāni mainījās.