Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Druskininkos dzimst nenovērtējamas ģimeniskas vērtības

Foto: Publicitātes foto

Kaut gan Druskininki pelnīti tiek titulēti par vecāko Lietuvas kūrortu, to sirds aizvien sitas trakulīgā ritmā. Vienmēr dzīvības pilnajā, jaunumiem atvērtajā pilsētā ne mirkli neapklust arī mazi solīši – katru gadu Druskininkus apmeklē daudz ģimeņu, kuras šeit var priecāties ne tikai par brīnišķīgu dabu, dažādiem dziednieciskiem un atpūtas pakalpojumiem, bet arī ienirt interesantu nodarbību jūrā.

Par atvasītēm var būt droši

Druskininki – visdraudzīgākais virziens Lietuvā, ceļojot ar bērniem. To apliecina nesen Nacionālās tūrisma veicināšanas aģentūras “Ceļo Lietuvā” veiktais vietējā tūrisma pētījums. Pēc pētījuma sniegtajiem datiem, Druskininki tiek vērtēti kā kūrorts, kas vislabāk pielāgojies ģimenēm ar bērniem un kas šādiem viesiem vienmēr piedāvā kaut ko jaunu.

No vasaras uz ziemu un atpakaļ

Populārais kūrorta Ūdens parks vienmēr iepriecina, sniedzot patīkamu pieredzi. Mazos ģimenes locekļus šeit vilina bērniem piemērotā tvaika pirts, ūdens kalniņi, baseins ar Baltijas jūrai tuvas mineralizācijas ūdeni un pat pēdas kutinošas smiltis. Citus bērniem piemērotus baseinus un ūdens parkus Druskininkos var apmeklēt dziedniecības un atpūtas kompleksos.

Tikmēr tie, kas noilgojušies pēc ziemas izklaidēm, var uzreiz tūliņ nokļūt aukstajā gadalaikā. Pa Druskininku “aviolīnijām” – trošu ceļu visu cauru gadu strādājošais ziemas izklaižu komplekss “Snow Arena” sasniedzams tieši no Druskininku ūdens parka. Trošu ceļš ir īpašs ekoloģisks transportlīdzeklis, kas ļauj lidināties virs Druskininku priežu galotnēm un aicina baudīt brīnišķīgo ainavu no putna lidojuma.

“Snow Arena” dažādas ziemas nodarbes atradīs gan jaunākais, gan vecākais ģimenes loceklis, bet “Snow Kart” kartodromā mazie var izmēģināt azartisku izbraucienu ar kartingiem.

Ieraudzīt, piedzīvot un izpētīt

Druskininki var piedāvāt vēl daudz citu nodarbju, kuras neļaus garlaikoties.

Mazākajiem kūrorts piedāvā apmeklēt ģimenes izklaižu parku “O kas čia?”. Tajā katrs atradīs nodarbes savām vēlmēm – sākot no baltā kanjona un pirātu salas, beidzot ar kāpnēm un miera oāzi.

Tie, kuri grib uzzināt kaut ko jaunu, vienmēr tiek gaidīti meža muzejā “Girios aidas”. Tā ir brīnišķīga vieta ne tikai, lai iepazītos ar putniem, kukaiņiem, dzīvniekiem un Dzūkijas dabu, bet arī izmēģinātu interaktīvas spēles. Muzejā tiek organizētas keramikas, dzintara izstrādājumu, kokgriezumu un citas izstādes.

Vēl viena zināšanu un interesantu lietu svētnīca – Druskininku pilsētas muzejs un galerija. Visa ģimene tiek aicināta savdabīgo kūrorta vēstures ekspozīciju aplūkot klātienē. Piecu cilvēku grupas var piedalīties saturīgās izglītojošās nodarbībās. Pēc muzeja, kas iekārtojies villā “Linksma”, apmeklējuma būtu vērts uzkāpt ēkas tornītī un papriecāties par Druskininku panorāmu.

Bērnība kokos

Piedalīties radošās un izglītojošās nodarbēs, priecāties par mākslinieku ekspozīcijām un iegādāties autoru mākslas darbus – to visu saviem viesiem piedāvā radošā mākslas telpa – amatu centrs “Menų kalvė”.

Vēl viena brīnišķīga izglītojoša nodarbība apmeklētājus gaida radošajā mājā “Druskos studija”. Šeit bērni uzzinās pilsētas vēsturi, nobaudīs īpašo Druskininku sāli, lies sāls skulptūras un izgatavos personisko suvenīru.

Vai zinājāt, ka kūrortā ir pat tāda vieta, kur var staigāt pa griestiem? Tad, ja gribas uzzināt, kā pasaule izskatās ar kājām gaisā, ir īstais laiks iegriezties Druskininku apgrieztajā mājā.

Tie, kam patīk aktīva atpūta, tiek gaidīti “Uno” piedzīvojumu parkā. Te kokos ierīkotās kāpnes aicina kopā ar visu ģimeni pārvarēt viedus šķēršļus un savas bailes, kā arī izbaudīt asākas sajūtas.

Jaunu atklājumu maršruti

Viens no pašiem populārākajiem veidiem, kā iepazīt Druskininkus kopā ar visu ģimeni, ir ceļojumi pa pilsētu. Druskininku ekskursiju vilcieniņš aicina jautrā iepazīšanās tūrē, kuras laikā tiek apmeklētas pašas jaukākās kūrorta vietas. Nesteidzīgu pastaigu cienītājus noteikti iepriecinās speciāla piedzīvojumu karte – tās maršruts izstrādāts tā, ka nenogurs pat mazo ceļotāju kājiņas.

Parkiem bagāts kūrorts – īsts atspirdzinājums ne tikai kājāmgājējiem. Druskininkos un to apkārtnē vairāk nekā 60 km garie veloceliņi aicina priecāties par dabas skatiem un apceļot apskates objektus gan minot pedāļus, gan lidojot ar skrejriteņiem.

Pa ceļam būtu vērts iegriezties K. Dineikas veselības veicināšanas parkā un Vijūneles parkā, kur gaida rotaļlaukumi, šūpoles, slidotavas, batuti un citas izklaides. Apmeklētāji šeit atradīs pludmales volejbola, basketbola laukumus, galda tenisa galdus.

Velosipēdus vai velomobili, kurā ietilps visa ģimene, var iznomāt kādā no daudzajiem nomas punktiem. Tad vairs atliek tikai izvēlēties pašu piemērotāko maršrutu un doties neaizmirstamu atklājumu un piedzīvojumu ceļā!

Druskininki – tas ir kūrorts, kurā brīnumaini veselības avoti savienojas ar dabas harmoniju, bet simtgadīgas dziedniecības tradīcijas sader ar atpūtas iespējām visai ģimenei. Ceļošana ar ģimeni uz Druskininkiem jau kļuvusi par jaunu tradīciju – tieši šeit tiek kolekcionēti visdārgākie ģimenes atvaļinājuma brīži, nostiprinās savstarpējās attiecības un dzimst harmonija. Radiet savas ģimenes tradīcijas Druskininkos!

www.druskininkai.lt

Uz augšu