Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Druskininki – veselības avotu kūrorts visai ģimenei

Foto: Publicitātes foto

Visvecākajā Lietuvas kūrortā Druskininkos veselības veicināšanas tradīcijas tiek koptas jau trešo gadsimtu. Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc jau kopš 19. gs. lielā skaitā šeit ierodas cilvēki uzlabot veselību, ir dabiskie ārstnieciskie avoti. Par Druskininku minerālūdens dziedinošo un atjaunojošo spēku stāsta leģendas – no kūrorta dzīlēm plūstošie avoti tiek uzskatīti par īstu skaistuma un jaunības eliksīru. Gada laikā Druskininkos tiek izmantoti 32,8 miljoni litru minerālūdens. Minerālūdens nonāk ne tikai uz galda, tas tiek izmantots dziedināšanas un skaistumkopšanas procedūrās visās lielākajās kūrorta dziednīcās. Kūrorta apmeklēšana ir vislabākā investīcija visas ģimenes veselībā un lieliskā pašsajūtā.

Kūrorts piedāvā ļoti plašu veselības veicināšanas programmu un procedūru spektru.

Sākot no dūņu un minerālūdeņu vannām līdz dzintara terapijai, no pirts rituāliem līdz vēsturiskajām ūdens kaskādēm, no plašas masāžu izvēles līdz aukstuma terapijas kamerai – iespējas papildināt savus veselības un jaunības avotus šeit ir neierobežotas.

Jau daudzus gadus par Druskininku kā dziedniecības kūrorta simbolu tiek dēvēta Druskininku dziednīca. Druskininku dziednīca – tās ir mūsdienīgas tehnoloģijas, simtgadīga kurortoloģijas pieredze un tradīcijas vienā vietā. Tajā ierīkotas modernas ārstniecisko dūņu vannas, minerālūdens vannas un baseini, pirtis, masāžas, fizioterapijas, kineziterapijas, krioterapijas kabineti, atpūtas istabas, ziemas dārzi un minerālūdens bjuvetes.

Vannās un baseinā ūdens nonāk tieši no urbumiem, kas atrodas Dziednīcas parka teritorijā, bet dziednieciskā kūdra tiek iegūta karjerā Mašnīču ciemā netālu no kūrorta. Visas dziednieciskās procedūras tiek veiktas, izmantojot dabisku minerālūdeni un ārstnieciskās dūņas.

Minerālūdens vannas Druskininku dziednīcā maksā no 10 līdz 13 eiro, zemūdens masāža un dziedniecisko dūņu vanna – 17 eiro, bet dūņu aplikācijas – 15 eiro. Tiem, kas vēlēsies konsultēties ar ārstu par noteiktām procedūrām vai to kursu, ārsta konsultācija maksās 10 eiro. Jaunās sāls istabas apmeklēšana maksās 8 eiro.

Speciāli jaunākiem viesiem Druskininki piedāvā visas efektīvākās imunitāti, elpceļus un stāju stiprinošās procedūras. Refleksīva pēdu masāža Kneipa baseinos uzlabo stāju un imunitāti. Minerālvannas ar zemenēm un āboliem piesātina ķermeni ar minerālvielām un vitamīniem, kas tajā iekļūst gan caur ādu, gan ieelpojot ar tvaikiem. Vingrošana bērniem palīdz saglabāt koncentrēšanos un labu koordināciju. Sāls istabās gaiss ir piesātināts ar mikrodaļiņās samaltu īstu sāli. To ieelpojot, attīrās un nostiprinās elpceļi un āda.

Pasaulē visveselīgākās nodarbes ir arī vienas no populārākajām Druskininku kūrortā. Vai zināt, kuras tās varētu būt? Varam sniegt vismaz divas atbildes – tā ir peldēšana un kustības svaigā gaisā.

Peldēšanai domāti vismaz 8 kūrorta peldbaseini. Baseinos notiek arī speciālas, viesu ļoti iecienītas vingrošanas nodarbības. Baseinus izcili papildina lieliski pirtu kompleksi, kas paredzēti siltuma baudīšanai, ādas detoksikācijai un relaksācijai. Pirts nomierina – karstuma dēļ smadzenēs izdalās “laimes hormoni” (endorfīni un serotonīns), samazinās stress, spriedze un nogurums, uzlabojas miegs.

Viss Druskininku kūrorts ir viens vienīgs parks. Pateicoties priedēm, kas ieskauj kūrortu, Druskininku gaiss ir piesātināts ar organismam nepieciešamiem elementiem. Druskininku gaiss ir ļoti tīrs – tā iedarbību uzreiz sajūt viesi, kas ieradušies no lielpilsētām. Īpaši pozitīvi tīrais gaiss ietekmē bērnus. Druskininkos radīti lieliski apstākļi laika pavadīšanai tīrā gaisā: sportošanai, izklaidēm, brīvajam laikam ar draugiem vai ģimeni. Viesu ērtībām Druskininku priežu mežos līkumo desmitiem kilometru garas takas gājējiem un velosipēdistiem, ir izveidota nūjošanas trase.

Druskininki sagaidīs kā labu draugu – kūrortā valdošā harmonija sasildīs simtgadīgo dziedniecības tradīciju apskāvienā un ļaus nolikt malā visas rūpes!

Vairāk par Druskininku kūrortu www.druskininkai.lt

Uz augšu