Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Druskininki, Lietuvas visvecākais un lielākais kūrorts!

Foto: Publicitātes foto

Druskininki, Lietuvas visvecākais un lielākais kūrorts, aicina apmeklētājus atklāt tā neparastumu un skaistumu piecās īpašās, tikai šai pilsētai raksturīgās vietās. Tās atklāj Druskininku burvību, kas slēpjas gan vēsturiskajos objektos, gan modernās izklaidēs, kuras spēj savaldzināt katru apmeklētāju!

Trošu ceļš

Putna lidojumā aicina Lietuvā vienīgais trošu ceļš, kas savieno divus populārākos kūrorta punktus: ūdens parku, kurā vienmēr priecē tropiskais klimats, un izklaides kompleksu “Snow Arena, kur vienmēr valda ziema. Lidojums 45 m augstumā no viena upes krasta uz otru augstu virs koku galotnēm ilgst 7,5 minūtes, aicinot priecāties par elpu aizraujošiem skatiem: krāsaino pilsētas panorāmu, bezgalīgajiem kūrorta mežiem un romantisko Nemunas loku. Piedzīvojiet brīnišķīgu ceļojumu ar Lietuvā vienīgo trošu pacēlāju!

M. K. Čurļoņa muzejmāja

Čurļoņu ģimenes māja, kas 1963. gadā pārtapa par M. K. Čurļoņa memoriālo muzeju, aicina iepazīt Lietuvas visslavenākā mākslinieka un komponista vecāku mājokli. Ekspozīciju veido četras ēkas: divas autentiskas Čurļoņu mājiņas, galerija un kases ēka. Muzeja teritoriju ieskauj brīnišķīgs ābeļdārzs, kurā varat sastapt dažādus putnus, dzirdēt to dziesmas un sajust īstu saikni ar dabu – tādu, kādu to juta arī Mikalojs Konstantīns Čurļonis. Katru vasaru muzejā notiek festivāls “Klaviermūzikas vasara”, kas dāvā daudz muzikālu atklājumu un rada unikālu atmosfēru.

Dziednīcu parks

Dziednīcu parks – vecais pilsētas dārzs vēsturiskajā Druskininku sirdī. 19. gs. te norisinājās visa kūrorta viesu dzīve: ārstēšanās, izklaides un saviesīgā dzīve. Parka vidū redzama bjuvete, kuras logi rotāti ar mākslinieka Kaža Morkūna vitrāžām, veidotām pēc pasakas “Egle – zalkšu karaliene” motīviem. Bjuvetē var padzerties minerālūdeni, piesēst un izbaudīt caur vitrāžām krītošo krāsaino gaismu un strūklakas radīto noskaņu. Nokāpjot krastmalā, nonāksiet pie slavenā “Skaistuma avota” – tas ir pats sāļākais un dziļākais Druskininku avots, kam piemīt ādu attīrošas un atjauninošas īpašības. Tā ūdeni izmanto arī “Druskininku dziednīcā”. Ar šo ūdeni var mazgāties, skalot sāpošu kaklu, jo tas iedarbojas kā efektīvs pretiekaisuma līdzeklis, tomēr dzert to nevar – ūdens vienkārši ir pārāk sāļš! “Skaistuma avotu” simboliski sargā laumu arka (K. Pūdīma skulptūra “Laumas”). Vēsturiski nozīmīga vieta Dziednīcu parkā ir 1881. gada upes līmeņa mērītājs.

Muzikālā strūklaka

Lietuvā visskaistākā muzikālā strūklaka ir īpaši populāra tikšanās vieta, kā arī viena no jaukākajām un visvairāk apmeklētajām kūrorta vietām. Gada siltajā laikā strūklaka priecē ar krāsainām ūdens šļakatām, gaismu, dūmu un mūzikas šovu, kas dejo dažādu mūzikas skaņdarbu pavadījumā. Iemīļoto melodiju varat pasūtīt, nosūtot kodu ar SMS, tomēr četrpadsmit reizes dienā strūklakas izrādi var vērot bez maksas – nejauši izvēlēta melodija skan ik pēc stundas, sākot no strūklakas ieslēgšanas plkst. 10.00 līdz pat 23.00. Iesakām atnākt pie strūklakas, kad satumst, jo gaismas, mūzikas un ūdens deja šķitīs īpaši iespaidīga un spilgta.

Koka villas

Staigājot pa kūrorta ieliņām, noteikti pamanīsiet ne vienu vien brīnišķīgi skaistu koka villu. Poļu valdījumā nonākušos Druskininkus 20. gs. pirmajā pusē ietekmēja Šveices stils, vēlāk koka māju būvētāji pārņēma Zakopanes arhitektūras stilu. Šodien vairums no šīm villām ir restaurētas un turpina veiksmīgi greznot kūrortu, priecējot garāmgājēju acis. Tomēr vēl patīkamāk, ka daļa no tām ir viesnīcas un nomai paredzēti apartamenti, tāpēc varat tur apmesties, it kā nonākot celšanas laikmeta dzīvē.

 

Vairāk tūrisma informācijas varat uzzināt, zvanot uz tālruņa Nr. +370 313 51 777, rakstot uz e-pasta adresi information@druskininkai.lt, kā arī, apmeklējot Tūrisma informācijas centru, kas atrodas M. K. Čiurlionio g. 65, Druskininkos.

Informācija sagatavota Druskininku Tūrisma un biznesa informācijas centrā

www.druskininkai.lt

 

Uz augšu