Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Maskavā uzspridzināta augsta ranga militārpersonas automašīna (16)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Trešdienas, 24. jūlija rītā Maskavā, Siņjavinskas ielā pilsētas ziemeļu daļā uzspridzināta automašīna “Toyota Land Cruiser”. Sprādzienā cietis tās īpašnieks, kā arī pasažiere, ziņo Krievijas izmeklēšanas komitejas preses dienests. “Telegram” kanāls “ASTRA” vēsta, ka automašīna pieder Krievijas bruņoto spēku satelītsakaru vienības Radioraidīšanas centra vadītāja vietniekam Andrejam Torgaševam, kuram, saskaņā ar aculiecinieku teikto, sprādzienā norautas abas kājas.

“Telegram” kanāls “ASTRA” raksta, ka sprādziens noticis brīdī, kad Torgaševs iekāpa automašīnā.

Pirms ātrās palīdzības ierašanās A.Torgaševu un cietušo sievieti no automašīnas izvilkuši garāmgājēji, kuri arī sniedza pirmo palīdzību cietušajiem, “Telegram” kanālam “ASTRA” pastāstīja aculiecinieki.

Krievijas Iekšlietu ministrijas oficiālā pārstāve Irina Volka sacīja, ka automašīnā autostāvvietā eksplodējis “neidentificēts objekts”. Viņa apstiprināja, ka divi cilvēki ir ievainoti un nogādāti slimnīcā.

Arī “Telegram” kanāls “MK: sročnije novostji” raksta, ka sprādzienā cietis Andrejs Torgaševs, taču šajā ziņojumā viņš nav dēvēts par militārpersonu, turpretim “BAZA” vēsta, ka uzspridzinātajā auto atradies Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) virsnieks. Kopā ar viņu automašīnā atradās sieviete, kurai savainota seja. Arī “Kommersant” ziņoja, ka cietušais bija Aizsardzības ministrijas virsnieks, kurš dienēja GRU un savā vienībā bija atbildīgs par sakariem.

Krievijas propagandas aģentūra “RIA Novosti” citēja avotu tiesībsargājošajās iestādēs, kurš apgalvoja, ka viena no sprādziena versijām ir “ar profesionālo darbību saistīts slepkavības mēģinājums”.

Andrejs Torgaševs, Krievijas bruņoto spēku Satelītu sakaru vienības Radioraidīšanas centra vadītāja vietnieks
Andrejs Torgaševs, Krievijas bruņoto spēku Satelītu sakaru vienības Radioraidīšanas centra vadītāja vietnieks Foto: Ekrānuzņēmums

Tika ierosināta lieta saskaņā ar Kriminālkodeksa 30. un 105. punktu – slepkavības mēģinājums, taču vēlāk tā var tikt pārkvalificēta par teroraktu, raksta “Kommersant”.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins uzdevis departamenta centrālajam birojam sekot līdzi šai lietai. Notikuma vietu apseko Maskavas Izmeklēšanas komitejas izmeklētāji un kriminologi kopā ar operatīvajiem dienestiem. Tuvākajā laikā plānotas medicīniskās un sprāgstvielu ekspertīzes.

Aprīļa vidū Maskavā kādas mājas pagalmā pie Korovinskoje šosejas eksplodēja automašīna “Toyota Land Cruiser”, kuras īpašnieks izrādījās SBU pulkvedis Vasilijs Prozorovs. Detonācija notika, tiklīdz vadītājs iedarbināja aizdedzi. Prozorovs izdzīvoja. Tiesībsargājošās iestādes aizturēja trīs par šo uzbrukumu aizdomās turamos.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu