Ukrainas armijas virspavēlnieks, ģenerālpulkvedis Oleksandris Sirskis ekskluzīvā intervijā “The Guardian” ilustrējis pašreizējo situāciju frontē, spēku samēru un veidu, kā plānots izmantot iznīcinātājus F-16, kuru piegādes laiks viņam ir zināms, taču saprotamu iemeslu dēļ vēl arvien netiek atklāts. Viņš arī atzīst, ka vairāk nekā 10 gadus pēc Krimas aneksijas Kijivai ir plāns, kā šo teritoriju atgūt, un tas ir pavisam reāls.

Nīderlande un citi sabiedrotie ir paziņojuši, ka iznīcinātāji F-16 Ukrainā ieradīsies jau visai drīz. Uz jautājumu, kad tas notiks – jūlijā vai augustā, Ukrainas armijas virspavēlnieks skaidru atbildi nedod, vien noslēpumaini norāda, ka viņam tas ir zināms. F-16 ļaušot stiprināt Ukrainas pretgaisa aizsardzību, efektīvāk darboties pret Krievijas spārnotajām raķetēm, kā arī trāpīt pa mērķiem uz zemes. Tomēr pēc Oleksandra Sirska teiktā, šo lidaparātu spējas ir ierobežotas un tiem būs jāpaliek “40 kilometrus vai tālāk no frontes līnijas, jo pastāv risks, ka Maskava tos notrieks”.

Krievijai bija “pārāka aviācija” un “ļoti spēcīga” pretgaisa aizsardzība. Šā iemesla dēļ Ukraina arvien vairāk izmanto bezpilota lidaparātus, sacīja Sirskis. “Mēs karojam nevis pēc kvantitātes, bet gan kvalitātes,” viņš teica, piebilstot, ka bezpilota lidaparātiem ir “tikpat liela nozīme kā artilērijai”.