Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO Igaunijā likumsargi publicē pamācošu video. Demonstrē vairākas elektroskrejriteņu avārijas (3)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Četrās no tām autovadītājs tādā pašā veidā varēja notriekt parastu gājēju," zem Igaunijas Satiksmes uzraudzības video raksta kāds vīrietis. Video ilustrēti negadījumi, kuros iesaistīti elektriskie skrejriteņi. Šādu negadījumu skaits pieaug, tomēr ne vienmēr pie vainas ir elektriskā skrejriteņa vadītājs.

"Salīdzinot ar pagājušo gadu, Igaunijā ceļu satiksmes negadījumos ir cietuši par 17% vairāk elektrisko skrejriteņu vai vieglo transportlīdzekļu vadītāju. No visiem negadījumiem 70% notikuši Harju apriņķī," teikts ziņojumā, kas publicēts Satiksmes uzraudzības centra "Facebook" lapā.

Tiek norādīts, ka negadījumā iesaistītā vieglā transportlīdzekļa vadītāja vidējais vecums ir 31 gads, un gandrīz puse jeb 45% negadījumu notiek laikā no plkst. 21.00 līdz 6.00. Vairāk nekā puse, proti, 63% no tiem, kas brauc ar elektriskajiem skrejriteņiem pēc 21.00, ir lietojuši alkoholu.

Lielākais negadījumu skaita pieaugums ir saistīts ar personīgo elektrisko skrejriteņu lietošanu, un diemžēl bieži vien tiek konstatēts, ka pēc likuma tie nav vieglie transportlīdzekļi, bet gan motorizētie transportlīdzekļi (noņemts ierobežotājs, motora jauda lielāka par atļauto), un šādu transportlīdzekļu izmantošana uz publiskajiem ceļiem nav atļauta.

Lai ilustrētu skumjo statistiku, tika publicēts videoklips, kurā redzami astoņi negadījumi.

"Četros no tiem autovadītājs tādā pašā veidā varēja notriekt parastu gājēju," kāds norādīja ieraksta komentāros.

Satiksmes uzraudzības centrs piekrita, ka vieglā transportlīdzekļa vadītājs ne vienmēr ir vainīgs.

"Šis ir atklāts video, un ne visos negadījumos ir vainojams elektriskā skrejriteņa vadītājs. Piedaloties ceļu satiksmē, vienmēr ir jāņem vērā citi satiksmes dalībnieki un jāsaprot, ka kļūdīties var ikviens," norādīts centra "Facebook" lapā.

Nepalaid garām!
Uz augšu