Pensija, kas katru gadu top lielāka? Vai tas ir iespējams? Protams, ja vien esi strādājošs pensionārs un tev ir laiks un patikšana uzrakstīt iesniegumu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai (VSAA). Pārrēķins nenotiek automātiski, un, ja netiks dota ziņa par vēlmi, tad tava pensija lielāka nepaliks - tiks sponsorēti citi pensionāri.

Maruta jau 10 gadus ir pensionāre. Strādājošā pensionāre, jo ir savas jomas speciāliste, darbs patīk un kolēģi gadu no gada pierunā vēl pastrādāt un apmācīt jaunos kadrus. Maruta ar situāciju ir apmierināta un smej, ka saņem divas algas un var atļauties daudz vairāk nekā nebūdama pensijā. Viņai mēnesī ir divi datumi, kad var rēķināties ar konkrētu summu. “Alga dzīvošanai, pensija izklaidei un mazbērniem,” saka pensionāre.

Maruta ir kaislīga tenisa fane. Jaunībā pati spēlējusi, bet tagad dārzs, pusdienas un citi ikdienas darbi pakļauti tenisa turnīru skatīšanai tiešraidei. Dzimšanas dienā mazbērni uzdāvināja iespēju apmeklēt Vimbldonas čempionātu. “Jāsāk krāt nauda un ietaupīt,” nolēma viņa “alga un pensija jau lielākas nepaliks”

“Ome, bet, vai tu pensiju pārrēķinu esi veikusi?” jautāja mazmeita, kura studēja ekonomiku.

Neskatoties uz to, ka Maruta ir aktīva pensionāre, bez aizķeršanās lieto sociālos tīklus, lieto e-parakstu un iemanījusies maksāt ar viedtālruni, iespēju katru gadu palielināt savu pensiju viņa bija palaidusi garām.