ASV Augstākās tiesas tiesnese Sonja Sotomajora atšķirīgajā viedoklī lietā “Tramps pret ASV” paziņoja, ka ar vairākuma spriedumu “prezidents tagad ir karalis, kas stāv pāri likumam”. Šajā ziņā gan viņai nav taisnība; vairākuma atzinums ir piešķīris ASV prezidentam daudz lielākas pilnvaras, nekā tās bija Anglijas karaļiem Amerikas revolūcijas laikā.

Kad 1776. gada 9. jūlijā Džordžs Vašingtons saviem karavīriem nolasīja Neatkarības deklarāciju, viņš paziņoja, ka šis dokuments sola “nodrošināt mums brīvību un privilēģijas”, ko garantēja “britu konstitūcija”. Tādējādi viņš tikai apstiprināja principus, kas tika noteikti jau laika posmā no 1688. līdz 1689. gadam, kad angļi savā revolūcijā bija ierobežojuši karaļu varu. Anglijas revolūcija bija radījusi karali, kurš valdīja saskaņā ar likumu, un šis pamatprincips bija Neatkarības deklarācijā aizsargāto brīvību un privilēģiju pamatā.

Vašingtons zināja, par ko viņš runā. Karalis Džeimss II (1685-1689), pirms tiesnešu iecelšanas Anglijas augstākajās tiesās izmantoja novatorisku pieeju, ieviešot ideoloģiskos testus. Ievērojot gadsimtiem ilgušās tradīcijas, Džeimss bija piepildījis tiesas ar cilvēkiem, kuri bija privāti apsolījuši pieņemt lēmumus, kas saskanētu ar viņa eksaltētajiem uzskatiem par paša autoritāti.