Kamēr Krievija cīnās karā Ukrainā, tā zaudē cīņu pašu valstī – cīņu pret inflāciju. Pagājušajā gadā Krievijas centrālā banka vairāk nekā divas reizes palielināja procentu likmes, lai ierobežotu cenas, tomēr inflācija turpināja pieaugt, šo mēness sasniedzot vairāk nekā 9%, piektdien vēsta “The Wall Street Journal”.

Dārgākas kļuvušas visdažādākās preces un pakalpojumi, sākot ar kartupeļiem (līdz šim šogad par 91%) un beidzot ar ekonomiskās klases lidojumiem (par 35%). Turklāt piektdien Krievijas centrālā banka vēl par diviem procentiem paaugstināja bāzes procentu likmi, kas tagad ir 18%.

Inflācija ir kļuvusi par grūti satricināmu Krievijas kara ekonomikas iezīmi. Lai gan lielākajā daļā attīstīto valstu cenu kāpums ir mazinājies, Krievijas cīņa ar cenu stabilitāti kļūst aizvien smagāka.

Valdības militāro izdevumu pieaugums un rekordlielais darbaspēka trūkums, kas saistīts ar to, ka vīrieši darbspējīgā vecumā dodas uz fronti vai arī bēg no tās, dažkārt pat pametot valsti, ir veicinājuši algu pieaugumu un paaugstinājuši cenas. Tikmēr ASV sankcijas ir sarežģījušas starptautiskos maksājumus, vēl vairāk palielinot importētāju izmaksas.