Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Maskavā pašaizdedzinājies Krievijas aizsardzības sektora uzņēmuma priekšnieks (4)

Foto: Ulf Mauder/dpa/picture-alliance

"Telegram" kanāli ziņo, ka 26. jūlijā Maskavā, Sarkanajā laukumā, pašaizdedzinājies Krievijas aizsardzības industrijas uzņēmuma – Centrālā izpētes centra "Volna" – priekšnieks Vladimirs Arseņevs, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

Prokremliskais "Telegram" kanāls "Baza" raksta, ka 74 gadus vecais Arseņevs piegājis pie Sarkanajā laukumā esošā Ļeņina mauzoleja, aplējis sevi ar degšķidrumu un aizdedzinājies. 

Liesmas ātri nodzēsuši aculiecinieki un Arseņevs guvis vieglus apdegumus. "Telegram" kanāls "Mash" raksta, ka liesmas apdzēsuši policisti. 

Arseņeva vadītais uzņēmums izstrādā komunikācijas sistēmas, kas tiek izmantotas Krievijas armijas bruņotajos transportlīdzekļos. Tāpat uzņēmuma mājaslapā teikts, ka tas izstrādā inerciālās navigācijas sistēmas Krievijas Aizsardzības ministrijas un Ārkārtas situāciju ministrijas vajadzībām. 

Tāpat uzņēmuma ražotās preces tiek pārdotas privātuzņēmējiem.

Laikraksts "MK" apgalvo, ka 2023. gadā Arseņevs apsūdzēts par apzinātu "aizsardzības vajadzībām" nepieciešamu piegāžu pārtraukšanu.

Koncerns "Rostec", kā raksta laikraksts, saņēmis sūdzību, kurā teikts, ka Centrālā pētniecības institūta vadība, iespējams, valsts aizsardzības pasūtījuma ietvaros apzināti kavējusi kara Ukrainā vajadzībām nepieciešamās produkcijas piegādi.

Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) uzņēmumā veica pārbaudi, taču apsūdzībās izteiktos pārkāpumus neapstiprināja.

"Telegram" kanāls "Baza" raksta, ka Arseņevs Krievijas Izmeklēšanas komitejā iesniedzis sūdzību, kurā apgalvojis, ka kompānija pret viņa gribu novesta bankrotā. 

Viņš apgalvojis, ka uzņēmuma bankrotēšanu veicinājusi kāda augsta ranga Krievijas Aizsardzības ministrijas amatpersona un kāds uzņēmuma darbinieks. 

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu