Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Aizdomās par Parīzes holokausta memoriāla apķēpāšanu aizturēti tīs Bulgārijas pilsoņi

Holokausta memoriāls Parīzē.
Holokausta memoriāls Parīzē. Foto: POOL/REUTERS

Aizdomās par Parīzes holokausta memoriāla apķēpāšanu maija vidū aizturēti tīs Bulgārijas pilsoņi, piektdien, 26. jūlijā, pavēstīja Bulgārijas Valsts drošības aģentūra (SANS).

Divi Bulgārijas pilsoņi tika aizturēti 25. jūlijā, paziņoja SANS, norādot, ka trešais aizdomās turamais aizturēts kādā citā Eiropas Savienības valstī.

35 gadus vecs vīrietis tika aizturēts galvaspilsētā Sofijā, vēl viens - dienvidrietumu pilsētā Blagojevgradā, bet trešais - Horvātijā, pavēstīja avoti prokuratūrā.

Ir zināms, ka šiem vīriešiem bijušas saites ar "Bulgārijas grupējumiem, kas seko galēji labējo ekstrēmistu ideoloģijai", un SANS strādā, lai identificētu tos, kas kūdījuši sarīkot 14.maija vandālisma aktu, norādīja aģentūra.

Francija bija izdevusi Eiropas orderus vīriešu aizturēšanai, kas tika turēti aizdomās par sarkanu plaukstu attēlu uzkrāsošanu uz Parīzes holokausta memoriāla "Taisnīgo siena". Memoriāls uzstādīts cilvēku piemiņai, kas nacistu okupācijas laikā glāba ebrejus.

Prokurori izmeklē lietu par bojājumu nodarīšanu aizsargātai vēsturiskai celtnei nacionālu, etnisku, rasu vai reliģisku motīvu dēļ.

Līdzīgi ķēpājumi tika uzkrāsoti arī citviet Parīzes Marē rajonā, kas vēsturiski bijis Francijas ebreju dzīves centrs.

Ķēpājumu parādīšanās izraisīja ebreju kopienas sašutumu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu